![]() |
Bid’At Ve Bid’At Ehli Olanlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bid’At Ve Bid’At Ehli OlanlarBid’at ve bid’at ehli olanlar Hakkında Bid’at ve bid’at ehli olanlar Bid’at ve bid’at ehli olanlar Sual: Bid’at kaç türlüdür? CEVAP Resulullah efendimizin ve Onun dört halifesinin zamanlarinda dinde olmayan bir inanisi, bir isi, bir sözü ortaya çikarmak ve böyle bir bozuklugu yaymak ve bundan sevap beklemek yasak edilen bid'at olur ![]() 1- Islamiyet’in küfür alameti dedigi seyleri zaruret olmadan kullanmak, en kötü bid'attir ![]() 2- Ehl-i sünnet âlimlerinin bildirdiklerine uymayan inanislar da kötü bid'attir ![]() 3- Ibadet olarak yapilan yenilikler, reformlar, amelde bid'at olup büyük günahtir ![]() ![]() ![]() Ibadetlerde böyle degisiklik yapanlara da bid'at ehli denir ![]() (Her bid'at sapikliktir ![]() (Bir bid'at çikaranin namazi, orucu, hacci, umresi, cihadi, tevbesi, farzi, nafilesi ve hiçbir iyiligi kabul olmaz, hamurdan [yagdan] kil çikar gibi, dinden çikmasi kolay olur ![]() (Allahü teâlâ, bid'at ehlinin ne duasini ne zekatini ne haccini, ne namazini, ne de sadakasini kabul eder, yagdan kil çikar gibi dinden çikar ![]() (Bid'at ehli, bid'atini Allah rizasi için terk etmedikçe, hiçbir ameli kabul olmaz ![]() (Bid'at ehlinin tevbesi, bid'ati birakana kadar kabul olmaz ![]() ![]() ![]() (Bid'at ehlinin hiç birisi Sirattan geçemez, Cehenneme düser ![]() (Bid’at çikarip, onunla amel edenlere lanet olsun ![]() (Bid’at çikarana da, onu himaye edene de lanet olsun ![]() (Bid'at ehlini begenmeyenin kalbi, iman ile dolar ![]() (Bir zaman gelir, sünnetim unutulur, bid'atler çikar ![]() ![]() ![]() (Amellerin en hayirlisi farzlar, en kötüsü de bid'atlerdir ![]() (Bid’at ehli, yaratiklarin en kötüsüdür ![]() (Bid'at ehline sert davran! Allahü teâlâ, onlara düsmandir ![]() (Ümmetim gruplasacak, bid'atlere bulasacak, tipki kuduzun isirip da, kuduranda hiçbir yer kalmayip her tarafini sardigi gibi, bu bid'at de onlarin her hallerine bulasacaktir ![]() (Ümmetim 73 firkaya ayrilir, [bid’at ehli olan] 72’si Cehenneme gider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahmed bin Muhammed Tahtavi hazretleri buyuruyor ki: Firka-i naciyye, bugün dört mezhepte toplanmistir ![]() ![]() (Bid'atler yayildigi zaman ilmi olanlar bunu açiklasin ![]() ![]() (Bid'atler çikinca âlim ilmini açiga çikarsin! Ilmini açiklamayana lanet olsun!) [Deylemi] Imam-i Malik hazretleri, (Bid'at ehlinin sahitligi kabul olmaz) buyurdu ![]() ![]() Bid’at ehli Cennete girecek mi? Sual: Bid’at ehli müslüman dogrudan Cennete giremez mi? CEVAP Bid’at ehli, imanindaki bozukluk sebebiyle mutlaka Cehenneme girecektir ![]() ![]() (Ümmetim 73 firkaya ayrilir, 72’si Cehenneme gider, yalniz bir firkasi kurtulur ![]() ![]() Bid’at ehli, iman ile ölürse sonunda elbette Cennete gider; fakat bu zamanda Ehl-i sünnet itikadinda olmayanin küfre düsmemesi, iman ile ölmesi imkansiz denecek kadar zordur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kimse, icma ile ve zaruri olarak bildirilmemis olan inanilacak seylerde manasi açikça anlasilamayan nasslara [âyet-i kerime ve hadis-i seriflere] yanlis mana verirse buna bid’at ehli denir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|