|  | Sebze Yemeklerini Servise Hazırlama |  | 
|  10-11-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Sebze Yemeklerini Servise HazırlamaSEBZE YEMEKLERİNİ SERVİSE HAZIRLAMA Pişen sebze yemeklerini de göze hoş görünecek şekilde servise koymak gerekir  Kızartılan sebzeler renk ahengine göre tabağa yerleştirilip sofraya götürmelidir  Yağ et su karışımında pişen yemekleri de servis tabağına koyduktan sonra suyu fazla ise alınmalı üzerine yemeğin özelliğine göre maydanoz dalları limon vs  ile süsleyip servis tabağının kenarlarını temizleyip servis yapmalıdır  SEBZELERİN SERVİS VE YENME ŞEKİLLERİ Sebze yemekleri sade yağlı ve etlileri olsun zeytinyağlıları olsun sofrada etlerden sonra pilâv makarna gibi yemeklerden önce servis yapılır  Sebzelerin yenilmesi sırasında bıçak kullanılmaz  Sadece kuşkonmaz gibi sertçe sebzelerde bıçak kullanılabilir  Bir de enginarın bıçakla kesilerek yenmesi bir dereceye kadar uygun olabilir   | 
|   | 
|  | 
|  |