|  | Peçete Katlama |  | 
|  10-11-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Peçete KatlamaPEÇETE KATLAMA Peçete kullanılması ortaçağda doğmuştur  O zamanlar sol kol veya omuz üzerine konurdu ve her serviste değiştirilirdi  Sonraları boyuna bağlanmaya başlandı  XIX  yüzyıla kadar bu şekil devam etti  Şimdiki peçetelerin boyutu daha küçüktür  50 X 50 cm  veya 60 X 60 cm  Masa örtüsüne asorti veya eğer masa'örtüsü dantel ise düz beyaz renkte olur  XIX  yüzyılda peçete katlama şekilleri çok değişiktir  Kardinal şapkası biçimi yelpaze şekli orkide şekli Norte Dame şekli v  b  Şimdi böyle fantaziler kalkmıştır  Basit katlama şekilleri kullanılmaktadır  Ekmek peçetenin içine konulabilir  Fakat bazı dalgın misafirler peçeteyi açarken ekmeği düşürebilirler  Ekmek ekmek sepeti ya da peçetenin üstüne konulmalıdır   | 
|   | 
|  | 
|  |