Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açılırsu, böreği, için, tarifi, yufka

Su Böreği İçin Yufka Nasıl Açılır?Su Böreği Tarifi

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Su Böreği İçin Yufka Nasıl Açılır?Su Böreği Tarifi



Yufka, yufka açmasını bilenler için çok basit, öğrenmek isteyenler için çok zor görünen bir el becerisidir

Yufka açmanın inceliklerine gelince, yüksek randımanlı tabir edilen börek ve baklava hamurları için üretilen un kullanılarak hamur yoğurulacak Yoğurulan hamurdan ihtiyacınıza uygun büyüklükte, parçalar kopartılacak Bu parçalar hiç un kullanılmadan, avuç içinde döndüre döndüre pürüzsüz beze yapılacak Bir miktar unla birlikte beze, yufka açılacak zemin üzerine konulacak El ile beze üzerine bastırılarak, beze yassılaştırılacak Önce, merdane bezenin tam orta yerine konulacak ve ileri geri hareketle beze yassıltılacak Zaman içerisinde kazanılacak el becerisi ile merdane hareketleri, bezeyi kendi etrafında döndüre döndüre büyütecek

Beze, tatlı tabağı büyüklüğüne ulaştığında merdanenin görevini oklava alacak Beze üzerine un serpilecek ve oklava resimde görüldüğü gibi, açılmış beze üzerindeki dik çizgi yönünde döndürülerek hareket ettirilecek Oklavanın ikinci hareketinde konumu, resimde görünen sol yandaki açısal çizgiye paralel olacak Saat üzerindeki 6 rakami ile 8 rakamı arasındaki açıklık oklavanın hareketinde püf noktasıdır Bu açıyı sağlamak için, ya hamur döndürülecek ya da oklava o konuma getirilecek Hamuru açarken ilk başlarda hamuru, o açıklıkta döndürebilirsiniz Hamur çapı büyüdüğü vakit oklavanın o açıklıkta konumlanması gerekir

Açılan hamur oklavaya sarılarak tek yönlü hareketlerle ve oklava konumunu değiştirerek, hamuru istediğiniz büyüklükte yufka olarak açabilirsiniz Bezelerin yuvarlak ve düzgün açılmasının en önemli şartı, oklavanın her seferinde resim üzerindeki açı kadar pozisyon almasıdır



MALZEMELER
6 Yumurta
1 fincan su
tuz
1/2 kilo beyaz peynir
yarım demet maydanoz
150 gr tereyag
1cay b zeytin yag
aldıgı kadar un



YAPILIŞI:
Yumurtalar derin bir kaba kırılır bir kahve fincanı su ilave edilir
Tuz eklenir
yag koyulup karıştırılır Un elenerek ilave edilir Sert bir hamur yogurularak
iyice özleştirilir20 dk bekletilir12 bezeye ayrılır ince şekılde oklava ile acılır
Büyük bir tencereye su doldurulur5-6 kaşık tuz ilave edilirsuyun kaynaması
beklenirAçılan yufkalar kaynar suya atılır
1 taşım kaynatılır kevgir yardımıyla alınır
bol soguk suya atılır Tepsi yaglanır tepsinin en altına haşlanmamış yufka serilir
her kata zeytin yag ve tere yag karışımı 2 şer kaşık dökülerek sürülürSoguk sudan
cıkan yufkalar sırasıyla dizilirBu işlem orta kata gelince ortasına peynir ve maydanoz
eklenir aynı işleme devam edilir En üst katına haşlanmamış yufka serilır üzeri
yaglanır ve kızartılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.