![]() |
Erik Marmelatlı Bohçalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erik Marmelatlı BohçalarMALZEMELER 125 gr Margarin 4 Yemek Kasigi Toz Seker Vanillya Tuz 1 Adet Yumurta Sarisi 200 gr Süzme Yogurt 1 Çay Kasigi Limon Kabugu Rendesi 125 gr Un (1 su bardagindan 3 silme yemek kasigi eksik) 100 gr Galeta Unu (1 su bardagindan 4 yemek kasigi eksik) 100 gr Erik Marmelati YAPILIŞI 50 gr yagi sekerin yarisi vanilya ve bir tutam tuz ile iyice çirpin ![]() sarisi süzme yogurt ve limon kabugu rendesi ile karistirin ![]() ekleyin ve yogurun ![]() ![]() Kalan yagi eritin kalan toz seker ve galeta ununu yagda kavurun ![]() Hamuru unlanmis tezgahta 3 mm inceliginde açin ![]() cm çapinda daireler kesin ![]() Her birinin ortasina yarim tatli kasigi marmelat koyun ve yarim daire seklinde kapatin ![]() bastirin ![]() Artan hamur parçalarini tekrar yogurup açin ve ayni sekilde kesin ![]() bir tencerede bolca su kaynatin bohçalarin önce yarisini sonra diger yarisini kisik ateste 10'ar dakika pisirin ![]() kavrulmus galeta ununa bulayin ve üzerine pudra sekeri serpin |
![]() |
![]() |
|