Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohcalar, erik, marmelatlı

Erik Marmelatlı Bohçalar

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Marmelatlı Bohçalar





MALZEMELER

125 gr Margarin

4 Yemek Kasigi Toz Seker

Vanillya

Tuz

1 Adet Yumurta Sarisi

200 gr Süzme Yogurt

1 Çay Kasigi Limon Kabugu Rendesi

125 gr Un (1 su bardagindan 3 silme yemek kasigi eksik)

100 gr Galeta Unu (1 su bardagindan 4 yemek kasigi eksik)

100 gr Erik Marmelati

YAPILIŞI

50 gr yagi sekerin yarisi vanilya ve bir tutam tuz ile iyice çirpin Yumurta

sarisi süzme yogurt ve limon kabugu rendesi ile karistirin Unu eleyerek

ekleyin ve yogurun Hamuru huzdolabinda 1 saat bekletin

Kalan yagi eritin kalan toz seker ve galeta ununu yagda kavurun

Hamuru unlanmis tezgahta 3 mm inceliginde açin Kalip veya bardakla 8

cm çapinda daireler kesin

Her birinin ortasina yarim tatli kasigi marmelat koyun ve yarim daire

seklinde kapatin Kenarlarinin iyice yapismasi için una bulanmis bir çatalla

bastirin

Artan hamur parçalarini tekrar yogurup açin ve ayni sekilde kesin Büyük

bir tencerede bolca su kaynatin bohçalarin önce yarisini sonra diger

yarisini kisik ateste 10'ar dakika pisirin Delikli kepçe ile sudan çikarin

kavrulmus galeta ununa bulayin ve üzerine pudra sekeri serpin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.