![]() |
Dalak Dolması Nasıl Yapılır ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dalak Dolması Nasıl Yapılır ?![]() MALZEMELER: 4 adet dalak 4 orta boy soğan 2 Yemek kaşığı pirinç 1 tatlı kasığı karabiber 1 tatlı kaşığı fıstık 1 tatlı kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı nane 3 Yemek kaşığı un 1 yumurta HAZIRLANIŞI: Dalaklar kalın tarafından bıçakla yarılır içi kaşıkla boşaltılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gereçler: 7 kuzu dalağı (kesilmemiş, delinmemiş) 1,5 demet dereotu 1 demet maydanoz 2,5 su bardağı pirinç 3 yumurta tuz kimyon karabiber zeytinyağ Yapılışı: Dalakları yıkıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: Sıcak sıcak servis yapılmalıdır ![]() ![]() Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): Unutulmuş bir Rumeli mezesidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|