Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
suriyenin, valilikleri

Suriye'nin Valilikleri

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Suriye'nin Valilikleri

██ Hasiçi
██ Deyrizor
██ Rakka
██ Halep
██ İdlip
██ Lazkiye
██ Tartus
██ Hama
██ Humus
██ Rif Şam
██ Süveyde
██ Dera
██ Kuneytire

Suriye idari olarak on dört valiliğe bölünmüştür En yüksek idari birim, Suriye'de valilik (Arapça: محافظة yani muhafaza) olarak adlandırılır On dört valilik, il (Arapça: منطقة yani mıntıka) olarak adlandırılan altmış küçük birime, iller de, ilçe (Arapça: ناحية yani nawahi) diye adlandırılan 206 siyasi parçaya bölünmüştür İlçeler, en küçük idari birim olan köyleri içinde barındırır

Valilikler, İçişleri Bakanlığı tarafından önerilen ve Bakanlar Kurulu'nun onayından sonra Devlet Başkanı tarafından atanan valiler tarafından yönetilir Vali, valiklerde idari işler, sağlık, sosyal hizmetler, eğitim, turizm, bayındırlık hizmetleri, ulaştırma, ziraat, sanayi, sivil savunma, kanunların uygulanması ve toplumsal düzenin sağlanmasından sorumludur Vali, üyelerinin dörtte üçü dört yıllığına halk tarafından seçilen, geri kalanı İçişleri Bakanı ve Vali tarafından atanan Valilik Meclisi ile birlikte çalışır Buna ek olarak, Suriye Hükümeti'nin meclisin seçilmiş üyeleri arasından atadığı altı ile on kişi çeşitli görevlerde yürütmeden sorumludur

İl ve ilçeler, valinin atadığı ve İçişleri Bakanı'nın onayladığı yetkililer tarafından yönetilir Bu yetkililer, seçilmiş İl Meclisleri ile birlikte çalışarak yerel gereksinimlere karşılık verir ve Merkezî Hükümet ile köy ağaları, aşiret liderleri gibi geleneksel ve yöresel liderler arasında bağlantıyı sağlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com