Fırın Poşetinde Kuzu Tandır |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Fırın Poşetinde Kuzu TandırFırın Poşetinde Kuzu Tandır Malzemeler: 1 adet kuzu kol (5-6 parçaya ayrılmış) Marine Malzemeleri: 2-3 baş kuru soğan 2 diş sarımsak tuz, karabiber arzuya göre kekik 3 yemek kaşığı zeytinyağı birkaç defne yaprağı Ayrıca: 4-5 patates 2-3 havuç 5-6 biber Hazırlanması: Soğanları irice halka şeklinde doğrayın Saımsakları da doğrayın Eti bütün marine malzemeleriyle karıştırıp en az 1-1,5 saat (en iyisi 1 gece) marine edin![]() Patatesleri ikiye bölün, havuçları 3-4 cm boyunda irice kesin Etleri soğan ve sarımsaklardan temizleyip patates, biber ve havuçlarla fırın poşetine yerleştirin![]() Poşetin ağzını bağlama teliyle hiç hava almayacak şekilde sıkıca bağlayın (poşetin üzerine kürdanla birkaç delik açın )Poşeti tepsiye koyup 200C fırında 2-2,5 saat pişirin ![]() Not: Etin yumuşak olması için yağlarını çok fazla temizlemeyin, hafif yağlı olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|