Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayn, calut, muharebesi

Ayn Calut Muharebesi

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ayn Calut Muharebesi

Ayn Calut Muharebesi

Tarih 3 Eylül 1260
Bölge Ayn Calut, Celile

Sonuç Kesin Memlük zaferi
Taraflar

Memlükler Moğollar
Gürcüler
500 Kilikyalı Ermeni şovalye
Kumandanlar

Seyfeddin Kutuz

Baybars

Ayn Calut Muharebesi (Arapça: عين جالوت, Calut'un gözü), 3 Eylül 1260'da Memlük ordusu ile İlhanlılar arasında, Filistin'de, Ayn Calut denilen mevkide yapılan muharebe

Savaştan hemen önce Mısır'da Sultan ilan edilen Seyfeddin Kutuz kumandasındaki 20000 kişilik bir orduyla, Hulagu'nun en seçkin kumandanlarından Ketboğa kumandasında bir Moğol ordusunu Filistin'de karşıladı İki ordu 3 Ekim 1260 tarihinde, Ayn Calut denilen mevkide karşılaştı Kutuz bu muharebede Moğollar'ı yendi

Moğollar bu savaştan sonra Mısır'a asla giremedikleri gibi, bu yenilgi tarihin dönüm noktalarından biri ve Moğollar'ın sonunun başlangıcı olmuştur Moğolların batıya doğru ilerleyişi durdu Anadolu'daki Moğol boyları hızla İslamiyet'e tabi oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com