Yukarısı Meyhane Mi? :D( Koptum Resmen) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yukarısı Meyhane Mi? :D( Koptum Resmen)Bu dünyada 4 kardeş varmış Bu kardeşlerin üçü doğru yolu seçmişler namazını niyazını orucunu tutup Allah için hayırlı işler yapmışlar![]() Diğer bir kardeşleri ise kendini şaraba vermiş, hergün içip günah defterini rekorlar kitabına doğru sokmaya çalışıyormuş Uzun süre sonra bu 4 kardeş ecelleri gelip ölmüşler Kardeşler bir aradatoplanıp sorguya çekilmişler Doğru yolu seçen kardeşlerden ilkine sormuşlar;"Allah için dünyada ne yaptın?" "Orucumu tuttum namazımı kıldım zekatımı verdim Allaha layık olabilmek için kulluk görevimi iyi güzel bi şekilde yapmaya çalıştım "Bunun üzerine sorgucu melekler yolu göstermiş; "Tamam o zaman sen al bi huri çık yukarı cennete "Doğru yolu seçen 2 kardeşe gelmiş sorgu sırası![]() "Allah için ne yaptın?" "Orucumu tuttum, namazımı kıldım, zekatımı verdim Allaha layık olabilmek için kulluk görevimi iyi güzel bi şekilde yapmaya çalıştım" diye cevaplamış o da![]() "Sende al bi huri çık yukarı" demişler ![]() İyi yoldaki 3 kardeşe de sormuşlar ve aynı cevabı almışlar![]() "Hadi bakalım sen de al bi huri çık yukarı" demişler ![]() Son sıradaki şarapçıya sormuşlar: "Allah için ne yaptın?" "Valla ben bişey yapmadım, ha bire şarap içtim, karılarla yattım kalktım, günah işledim ""Sen in aşşağıya, doğru cehenneme, yanacaksın ""Verin bir şişe şarap, ineyim" demiş bizimki ![]() Melekler bozulmuş: "Aşşası meyhane mi l n?""Niye? Yukarsı k ![]() hane mi ? ![]() ![]() Al huri çık yukarı! Al huri çık yukarı " |
|
|
|