![]() |
Birkaç Tane Pirinç |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Birkaç Tane PirinçBabam, 50’li yıllarda Paşabahçe’ye girmiş bir camcıydı ![]() El imalat ustasıydı ![]() Çocukluğumuz boyunca anlattıklarından biri şu “pirinç” hikâyesiydi ki; kendisi de fabrikada öğrenmişti: Almanya’nın büyük fabrikalarından birinde bazı işçiler; “israf” suçlamasıyla kendilerini işten atan patronlarını mahkemeye veriyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *** Bu hikâye ne kadar tesir etmişti bize, bilemiyorum ![]() ![]() Sonradan, tabağa alınan yemeği bitirmenin, sıyırmanın Sevgili Peygamberimizin sünneti olduğunu da öğrenmiştik ![]() *** Hikâyenin bu şeklini de okudum: 50’li yıllar, Menderes Hükümeti bir dizi kalkınma programı hazırlıyor ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Büyük bir otelde yemeğe gidiliyor ![]() Gelen çorbayı Alman bakan bitirirken, bizimkiler ikişer kaşık alıp iade ediyorlar ![]() (O yıllara kadar “tabağı bitirmek görgüsüzlüktür” fikri öğretilmektedir!) Ardından yemek geliyor, aynısı oluyor ![]() “Durun! Diyor adam ![]() ![]() ![]() “Şimdi bu rakamları Türkiye nüfusunun yarısıyla çarpın! ![]() ![]() Şaşkın haldeki bürokrat ve politikacılarımızın önündeki kâğıtlarda, elbette korkunç rakamlar toplanıyor ![]() Alman Ekonomi Bakanı ise, cümlesini; “Türk Milleti her yıl bu kadar israf yaparken, ben size ne söyleyebilirim? ![]() ![]() Biz, Almanlar ise olağanüstü bir iş yapmadık ![]() Muammer Erkul
![]() |
|