![]() |
Anne Bana Bu Resmi Anlat... |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Anne Bana Bu Resmi Anlat...![]() Annen sana bu resmi anlatamaz küçüğüm, anlatmaya kalksa tutamaz hıçkırıklara karışan gözyaşlarını ![]() O senin kardeşin küçüğüm, hiç tanımadığın Afrika’lı kardeşin ![]() Gündüzleri aç, geceleri uykusuz, bakımsız ve hasta ![]() Onu bu hale getirenler kim bilir şimdi hangi otellerde, hangi yatlarda ? İnsan küçüğüm, insan ![]() ![]() ![]() Uyuyan, umursamayan, unutan insan ![]() ![]() ![]() Yeryüzünü fesada boğan, Rabb’ine karşı şeytana arka çıkan insan ![]() ![]() ![]() Şeytanın onun hakkındaki zannını haklı çıkaran insan ![]() ![]() ![]() Rabb’ine, kendisine ve yaşadığı dünyaya ihanet eden insan ![]() ![]() ![]() Kendisini müstağni görerek haddi aşıp azgınlaşan insan ![]() ![]() ![]() Servet sevgisi içerisinde alabildiğine katılaşan, aşağıların en aşağısına düşen insan ![]() ![]() ![]() Kendisine bir darlık dokundu mu feryad-ı figan ağlayan, eline nimet geçtiğinde de diğerlerini ondan mahrum bırakmaya kalkan insan ![]() ![]() ![]() Kendisini rızkın toparlayıcısı ve dağıtıcısı olarak gören, "Allah’ın istediği takdirde kendisini yedirip içireceği kimseyi biz mi doyuracak mışız ?" deme cüretini gösteren insan ![]() ![]() ![]() Bir damla sudan yaratıldığını unutup İlahlık ve Rablik iddiasında bulunan, sarp ve yüksek kulelerde dahi olsa ölümün bir gün gelip kendisini bulacağını unutan insan ![]() ![]() ![]() Ölümden sonra diriltilmeyeceğini zanneden, zalim ve cahil insan ![]() ![]() ![]() Annen sana bu resmi anlatamaz küçüğüm, anlatmaya kalksa kelimeler düğümlenir boğazına ![]() O senin kardeşin küçüğüm, hiç tanımadığın Afrikalı kardeşin ![]() Evsiz-barksız, ayakkabısız ve oyuncaksız ![]() Bir bilsen onu bu hale getirenler nasıl da arsız ve acımasız ![]() İnsan küçüğüm insan ![]() ![]() ![]() Rabb’in Asr’a yemin ederek hüsran içinde olduğunu söylediği insan ![]() ![]() ![]() Kardeşinin boynunu vurmaktan çekinmeyen, kahrolası nankör insan ![]() ![]() ![]() Allah’ın arzında başıboş bırakıldığını düşünen, Rabb’inin emrini hiç yerine getirmemiş olan zavallı insan ![]() ![]() ![]() Malı devşirip depolayacak kadar seven, Malı yığıp biriktiren, onu saydıkça sayan, malının kendisini ebedi kılacağını zanneden insan ![]() ![]() ![]() Kendisine nimet bahşedildiğinde "Rabb’im bana ikram etti" diyen, onun rızkını belli bir ölçüye bağladığında ise "Rabb’im bana ihanet etti" diye sızlanan insan ![]() ![]() ![]() Hayvanların yediği gibi yiyip içen, sürekli nemalanan insan ![]() ![]() ![]() Kalbi mühürlü, aklı sakat, kör, sağır ve dilsiz insan ![]() ![]() ![]() Haddinden fazla dünyalık elde ederek kendi helakını satın alan insan ![]() ![]() ![]() İnsan düzelmeden küçüğüm, bu resmi düzeltmek ne mümkün, Sadece o değil küçüğüm, onun gibi diğer kardeşlerin de perişan ve küskün ![]() Ve sen küçüğüm, sen yıkıp yok etmelisin bu zulmü ! selam ve dua ile
![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Anne Bana Bu Resmi Anlat... |
![]() |
![]() |
#2 |
merve16
|
![]() Cevap : Anne Bana Bu Resmi Anlat...çok güzelmiş teşekkürler
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
perisu_1907
|
![]() Cevap : Anne Bana Bu Resmi Anlat...gsll valla eline sağlık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Anne Bana Bu Resmi Anlat...Vakit ayırdığınız için teşekkürler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|