![]() |
Anladım Paşam..Anladım.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anladım Paşam..Anladım..Atatürk İstanbul''da Florya Köşkü''nde kalıyordu ![]() ![]() ![]() Bir sabah yürüyüşe çıktı ![]() gördü ![]() ![]() Atatürk yaşlı adama sordu: -Beni tanır mısın? Yaşlı adam "Tanımaz olur muyum hiç" deyip ekledi: -Evimde resmin bile var duvara asılı! Atatürk''ün hoşuna gitti yaşlı adamın sözleri ![]() ![]() Yaşlı adam: -Cumhuriyetçiliği, devrimciliği, milliyetçiliği, halkçılığı ve hatta devletçiliği anlıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() birden bozdun? Atatürk elini omzuna koydu yaşlı adamın ve anlatmaya başladı: -Ben sana bir hikâye anlatayım o zaman ![]() ![]() ![]() zaman, Halife Ömer''e bir mektup yazmış: -Burada çok sayıda kütüphane ve içinde binlerce kitap var ![]() mı yoksa bırakayım mı? Ömer yanıt vermiş: -Kitapları incele ![]() ![]() ![]() ![]() yine yak ![]() vazgeçmeyecekler, eskiyi unutmayacaklar ve bize, yani yeniye-yeniliğe sürekli düşman olacaklardır! Atatürk, hikâyeyi anlattıktan sonra yaşlı adama sordu: -Şimdi sana laikliğin ne olduğunu izah edeyim mi? Yaşlı adam derin bir sezgi ve sağduyuyla yanıt verdi: -İstemez Paşam, hepsini anladım! |
![]() |
![]() |
|