Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
4125, dakikada, kelime, okudu

Dakikada 4125 Kelime Okudu

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dakikada 4125 Kelime Okudu

Kendisi üniversiteye hazırlanıyor Bir dünya rekorunu kırdığı iddia ediliyor

Adana'da, ''Hızlı okuma teknikleri'' eğitimi alan ve üniversite sınavlarına hazırlanan bir öğrencinin dakikada 4125 kelime okuyarak dünya rekoru kırdığı iddia edildi

Eğitimi veren danışmanlık merkezinin sahibi Mehmet Ali Çiçekçi, kurum binasında düzlediği basın toplantısında, eğitim merkezlerinde öğrencilere hızlı okuma, hafıza teknikleri, öğrenmeyi öğrenme, sınav kaygısı kontrolü ile ilgili eğitim verdiklerini söyledi

Hızlı okuma kursunu açmaktaki hedefinin Adana'ya Türkiye birinciliği kazandırmak olduğunu belirten Çiçekçi, bu hedefini geçen yıl dakikada 2244 kelime okuyarak Türkiye rekoru kıran Mert Özsaydı ile gerçekleştirdiğini ifade etti

Adana'ya daha çok birincilik kazandırmak için çalışmalara devam ettiğini vurgulayan Çiçekçi, hızlı okuma kursuna katılan ve Ahmet Kurttepeli Lisesi'nde bu yıl mezun olan Osman Tekerek'in azmi sayesinde önemli bir başarıya imza attığını kaydetti

Çiçekçi, Tekerek'in kursa başlamadan önce hızlı okumaya ve anlamaya yönelik hiçbir beklentisi olmadığını, ancak yaptıkları çalışmalar sonrası bunu noter huzurunda tespit etmek için başvuruda bulunduklarını ifade etti

Tekerek'in 20 Eylülde noter huzurunda 10 kitap arasından noterin belirlediği kitabın bir bölümünü okuduğunu anlatan Çiçekçi, ''Tekerek, toplam 550 kelime olan üç sayfalık bölümü 8 saniye 3 salisede okudu Ayrıca kendisine okuduğu bölümlerden 4 soru soruldu

Bu sorulardan 4'üne de doğru cevap verdi Yapılan hesaplamalar sonrası Tekerek'in dakikada 4125 kelime okuduğu tespit edildi Tekerek, elde ettiği bu derece ile dakikada 3850 kelime ile ABD'li Sean Adams'a ait dünya rekorunu kırmış oldu

Bu başarısından dolayı kendisini tebrik ediyorum'' Tekerek de kursa ilk başladığında hızlı okumada Türkiye rekoru kıracağına inanmadığını, ancak öğretmeni ile yaptığı çalışmalar sonucu kendini dünya rekorunu kırmaya şartlandırdığını ifade etti Tekerek, ''Dünya birincisi olmaktan çok mutluyum Çok güzel bir duygu, bana destek olanlara teşekkür ediyorum Bir daha ki denememde kendi rekorumu kırmak istiyorum'' dedi

AA

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com