Bağışlarınızı Bekliyoruz... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bağışlarınızı Bekliyoruz...Delikanlı, gecenin bir yarısı arkadaşlarından ayrılmış, evine gidecek, Alsancak’ta taksi arıyor Bakıyor ki, büfenin önünde duruyor bi tane, taksici sandviç yiyor![]() ![]() “Abi müsait misin?” diye soruyor Taksici “Ehliyetin var mı, alkol aldın mı?” diye cevap veriyor![]() ![]() Karşıyaka’ya kadar delikanlı kullanıyor taksiyi, taksici müşteri koltuğunda afiyetle sandvicini yiyor!* Fıkra sanırsın ![]() ![]() ![]() İnanmıyorsan, git, dene ![]() “Vahşi” dedikleri İzmir budur ![]() * Bir taksici çocuğu olarak yazıyorum; Manisalısı, Konyalısı, Kayserilisi, Diyarbakırlısı, Ankaralısı, Trabzonlusu, 81 vilayetten “zihniyet hemşerilerimiz”le hayatı gülümseyerek paylaşırız biz orada ![]() ![]() Matrak gelecek kulağına ama, simide gevrek deriz biz Kumru, kuş değildir Ayıptır söylemesi, Yengen’i yeriz Sen sigorta dersin, biz asfalya deriz Kordon, elektrik aleti değildir![]() Çekirdeğe çiğdem deriz Sıkılırız, mevzuları lastik gibi uzatmayı sevmeyiz, domatese kısa yoldan domat deriz![]() * Ama, hıyara hıyar deriz ![]() ![]() Ve üşeniriz, her “Ben hıyarım” diyene tuz yetiştiremeyiz!* Bizimle İzmir üzerinden polemiğe girmek isteyen arkadaşların, öncelikle, Türk Eğitim Vakfı’na, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne veya Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulunması gerekiyor ![]() ![]() Açıklama hanesine, “Aslında bu vakıflara gıcığım, bağışım karşılığında İzmirliler tarafından muhatap alınma imkânı istiyorum” yazıp, dekontları gönderin, düşünürüz![]() * Yok öyle bedavaya ![]() ![]() ![]() Başka kapıya ![]() Bugün bayram ![]() Elimizi vicdanımıza koymamız için bir vesile daha ![]() ![]() Kurban kesmeyip, çocuk okutana, kurban kesip, fakir fukaraya dağıtana ne mutlu![]() ![]() Komşulara hava atmak için kurban kesip, o kurbanı kendi buzdolabına istifleyenlerin ise, o kurban rüyasına girsin inşallah![]() ![]() Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, iki günlüğüne eyvallah Yılmaz ÖZDİL |
|
|
|