![]() |
Komşusuzluk (tiyatro Eseri) |
![]() |
![]() |
#1 |
KRDNZ
![]() |
![]() Komşusuzluk (tiyatro Eseri)![]() BİRİNCİ PERDE ![]() I ![]() ( Cemal Bey-Fahrettin Bey-Nülifer Hanım) Cemal Bey – (Bütün efendiliğini ve nazikliğini takınarak) Günaydın ! Fahrettin Bey – Günaydın ! ( Tam o sırada arkadan Nülifer Hanım gelir ![]() Nülifer Hanım – Merhaba ! Cemal Bey – (Nazikçe gülümseyerek) Merhaba ! Nülifer Hanım - iyi akşamlar ! Cemal Bey – iyi akşamlar! (Cemal Bey hal hatır sormak dışında konuşacak bir şey bulamamaktadır ![]() II ![]() ( Cemal Bey-Oktay Bey ) (Cemal Bey apartman kapısının anahtarını unutmuş, kapıda beklemektedir ![]() ![]() Cemal Bey – iyi akşamlar! Oktay Bey - iyi akşamlar! Cemal Bey – (Şu kapı bir an önce açılsa diye düşünerek) Anahtarı unutmuşum da ! (Oktay Bey gülümseyerek kapıyı açar ![]() Cemal Bey – (daha fazla konuşmamak için) Siz çıkın ben bir posta kutusuna bakayım ![]() ( Oktay Bey merdivenleri tırmanırken, Cemal Bey posta kutusuna yönelir, posta kutusuna bakıyormuş gibi yaparak Oktay Beyin çıkmasını bekler ![]() ![]() ![]() İKİNCİ PERDE ![]() I ![]() ( Seher Hanım-Pembe Hanım) Seher Hanım - Huu komşu günaydın ! Pembe Hanım - Günaydın Seher Hanım nasılsın ? Seher Hanım - Teşekkürler iyiyim ![]() Pembe Hanım - (gülerek) Komşum yan tarafta, benim oğlan ile birlikte oturuyorlar ![]() ![]() Seher Hanım - Haa öylemi çok sevindim ! Benim oğlan da senin gözlemene bayılır ![]() Pembe Hanım - Seher Hanım çay koymuştum ![]() ![]() Seher Hanım - Tamam ben de sıkılmıştım ![]() ![]() ( Seher Hanım beş dakika sonra örgüsünü alır ve gelir ![]() ![]() II ![]() ( Seher Hanım-Pembe Hanım-Seher Hanımın oğlu) Pembe Hanım - Hoş geldin ![]() Seher Hanım - Hoş bulduk komşum ![]() Pembe Hanım - Komşum duydun mu ? Aynur Hanımın oğlunun haftaya sünneti varmış ![]() Seher Hanım - Duydum duydum ![]() ![]() Pembe Hanım - Çarşamba günü toplanıp ona zeytinyağlı sarma saralım, baklava yapalım ![]() Seher Hanım - O zaman perşembe günü de oğlanın yatağını süsleriz ![]() ( O sırada Seher Hanımın oğlu koşarak gelir ![]() Seher Hanımın oğlu - Komşu anne, komşu anne bana bir daha gözleme versene ![]() Pembe Hanım - ( çocuğu öpüp kucaklayarak )Tabi oğlum vereyim ![]() ( Pembe Hanım ve Seher Hanım Aynur Hanımın oğlunun sünnetinde komşularına yardım ederler ![]() ![]() Hazırlayan ve Yazan: Hakan Fevzi ŞATANA
|
![]() |
![]() |
|