![]() |
Şahit Olmak Sahip Olmaktan Daha Şereflidir |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Şahit Olmak Sahip Olmaktan Daha Şereflidir![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç görünür olmasaydın, hiç bir gözün gözdesi olmayacaktın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi, nerede durduğuna bir bak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Görülmeyen ve görmeyen senin, hiç görülmese görülmesi beklenmeyen senin, hiç görmese görmeyi beklemeyen senin, zaten görünmeye değer olana ve görene "şahit"olarak seçilmen, ne büyük sürpriz ![]() ![]() ![]() ![]() Sen görünür değilken seni gören, şimdi kendisi görünür değilken "beni gör!" diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa ![]() ![]() ![]() Sen görünmezdin ![]() Görünmediğin halde O gördü seni ![]() Görünür eyledi ![]() Oysa ![]() ![]() ![]() Sen görmezdin ![]() Sen görmediğin halde, senin görmediğini O gördü ![]() Seni görür eyledi ![]() Görünür ve görür eylediği sana iltifat etti ![]() Senin O'nun görünür ve görür olduğu gerçeğine şahitlik etmeni istedi ![]() "Beni gör!" dedi ![]() Gördün mü aldığın şerefi? Gördün mü hiç görünmez yerlerden sana ulaşan iltifatı? Gördün mü hiç göremediğin taraflardan sana edilen ihsanı? Öyleyse ![]() ![]() ![]() Sahip olmaya değil, şahit olmaya özne ol! "Ben" diye başlamayı hak ettiğin tek cümle şu olmalı: "Ben şahitlik ederim ki, yoktur ilah, ancak Allah var ![]() "Ben" öznesinin önüne, sonu gelmez, seni doyurmaz, elinde kalmaz şeyleri dizme ![]() De ki: "Ben sahip olmaya değil, şahit olmaya geldim ![]() Senai Demirci
![]() |
|