![]() |
Karpuzun Orjini,Nasıl Seçilir Ve Faydaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karpuzun Orjini,Nasıl Seçilir Ve Faydaları![]() Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri şüphesiz karpuz yemektir ![]() ve sulu bir karpuzla mükemmelleşir ![]() ![]() ![]() antik kalıntılardaki duvar resimlerinde karpuz resmedilmiştir ![]() ![]() Bugün dünyada yaklaşık 500 çeşit karpuz yetişmektedir ![]() ![]() Karpuz mayıs ve eylül aylarında ancak özellikle temmuz ortasından ağustos sonuna kadar bol miktarda bulunur ![]() Tatlı ve sulu, olgun bir karpuz seçmek için birkaç noktaya dikkat etmeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer kesmece karpuz alacaksanız içinin renginin parlak kırmızı, çekirdeklerinin de koyu kahverengi veya siyah renkte olmasına dikkat edin ![]() ![]() ![]() Faydaları Karpuz bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan Beta karoten içerir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|