![]() |
Sahte Bal Nasıl Anlaşılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sahte Bal Nasıl Anlaşılır-Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir ![]() -Balın kesafeti yoğunluğu çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir ![]() ![]() -Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir ![]() ![]() -Sabit kalem kuşun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazan alın bala uç kısımını daldırın sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır ![]() -Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir ![]() -Zeytin yağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır ![]() -Sahte balın rengi biraz daha açıktır, normal balın kokusu yoktur ![]() -Normal balın kıvamı biraz daha katıdır ![]() -Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar ![]() -Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski halini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kâfidir ![]() -Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran çok daha fala keskindir ![]() -Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapar bu yediğiniz gerçek baldır ![]() ![]() -Bir sene önce satın almış olduğumuz bal, bugün halen berrak bir şekilde bal formunu koruyorsa az bir şey kıllanma hakkımızı saklı tutmamız gerekiyormuş ![]() ![]() -Bu süre balınçeşidine göre değişir vay bu şekerleme yaptı, kandırıldım ![]() ![]() -Dikkat kristalize olan gerçek bal agza alındığında margarin gibi ağızda erir sahte şeker balı ise kristalize olduğunda toz şeker gibi ağızda kıtırdar |
![]() |
![]() |
|