![]() |
Beni Hep Kavgalarımdan Bildiler / Haluk Kirci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beni Hep Kavgalarımdan Bildiler / Haluk KirciBeni hep kavgalarımdan bildiler ![]() ![]() ![]() Yarım bıraktığım okul, Bir bir tembihleyen anam, Sevdiğim kız, sevdiğimi bilmeyen kız ![]() Beni hep kavgalarımdan bildiler ![]() ![]() ![]() Ulus?ta bir kasım akşamıydı Işığımı çaldı, kızıla çalan karanlık ![]() Ak alnına, al kan damladı yiğidimin, Kalleşçe vurup, kalleşçe kaçtı parkalılar ![]() İşte o akşam sıktım yumruklarımı ![]() Eridi avuçlarımda, Anamdan miras merhamet ![]() Şehit evi yüreğimde çelikleşen sevdama, Çifte su diye kan verdi Alperenler ![]() Tabanca tutuşturup elime, Çıktı içimden tabutlarla masum düşler ![]() Aynalara minnetsiz geçirdiğim gençliğim ![]() ![]() ![]() Meğer nice gömülenler hiç ölmemişler ![]() Bir hoyrat diyemedim aşka dair, Kurşunların söylediği türküyü bildim anca; Yalnız, çaresiz, belimde tabanca ![]() Sevdiğimden, sevdiğim için kaçtım ![]() Anlaşılmak değildi derdim; Kitapların önünden hep mahcup geçtim ![]() Gül dalında bulunsun isterdim, parmak izim ![]() Bağışlayın beni! Babasına doymayan kızım ![]() Kanıma kan, canıma can aldım, Acımadım, vurdum, gözümü kırpmadım, Her kavgamın gecesi rüyamda, Geleceğimin büyük ülkesinde, Kavga etmeyen çocuklar gördüm ![]() Rabbim bilir ki; dinim, devletim, Bayrağım, ülküm için geçti ömrüm ![]() Yine bir kasım günüydü ![]() ![]() ![]() Bir hurda yığınında buldular beni, Senelerdir horozlanan tetikler, Öldükten sonra vurdular beni ![]() Reisini dinlersen, yarım kalmamalı, Hayallerimizin gerçeğe hicreti ![]() Koy düşmanlar ellerini zillesinler, Anlatmaktan ötesi düşer sana Bırak beni eşkıya bellesinler ![]() Haluk KIRCI |
![]() |
![]() |
|