|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| yazdığı, önce, şehadetinden, şehidin, şiirleri |
Bir Şehidin, Şehadetinden Önce Yazdığı Son Şiirleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Şehidin, Şehadetinden Önce Yazdığı Son ŞiirleriŞEHİD Kalp saflaştı, beyin özüne erdi Ve bir gazâ sabahı canını Rabbe verdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir arşın kefen, Keskin bir kılıç, Boyumu aştı bu hınç, Şehid olma anıdır ![]() Allah' ım nasip et bize Bin Bedir, yüzbin Uhud, Açılsın sonsuz buud, Şehid olma anıdır ![]() ALTIN NESLE Allah'ım bu insanlar hakperest, vatanperver Onların dizine derman, gözlerine fer ver ![]() MÜRŞİDİM Her şeyi senden öğrendim senin "Kırık Mızrap" ından Efendim, kapı kulunum ne olur kovma kapından ![]() Bir ektik, yüzbin biçtik, Bu rahmet senden Allah'ım ![]() Susuz çölde keyser içtik, Bu ikram Senden Allah'ım ![]() Tuttuğumuzu kopardık, Bu kuvvet Senden Allah'ım ![]() Lût'tan, Kafdağına vardık, Bu ihsan Senden Allah'ım ![]() Yalınayak, uçuverdik ,Bu lütuf Senden Allah' ım ![]() Karanlıktan nura erdik, Bu nimet Senden Allah'ım ![]() Damla idik, umman dedik, Bu ümit Senden Allah'ım ![]() ![]() Yol oldu geçilmez gedik, Bu ihsan Senden Allah'ım ![]() EFENDİM Boşuna aramışım, orada burada yar; Efendim, aklım erdi, senden gayrisi ağyar ![]() Bir tas su alamadım, vefasızlar elinden; Müsade buyur efendim, su içeyim selinden ![]() Yıkıldı inanç kulem, perişan oldu bendim; Kaçır beni bu diyardan, iklimine efendim ![]() Meğer senin iksirinmiş, dertlerimin ilacı, Geliyorum, bekle beni, efendim başımın tacı ![]() Yakub'un derdim geçince yaralarım; Bekle beni efendim, kapını aralarım ![]() alıntı |
|
|
|