![]() |
Takvimdeki Deniz N.F.K |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Takvimdeki Deniz N.F.KTakvimdeki Deniz Hasreti denizlerin, Denizler kadar derin ![]() Ve o kadar bucaksız ![]() Ta karşımda yapraksız Kullanılmış bir takvim ![]() Üzerinde bir resim; Azgın, sonsuz birdeniz ![]() Kaygısız, düşüncesiz, Çalkanıyor boşlukta Resimdeyse bir nokta; Yana yatmış bir gemi, Kaybettiği alemi Arıyor deryalarda ![]() Bu resim rüyalarda Gibi aklımı çeldi, Bana sahici geldi ![]() Geçtim kendi kendimden, Yüzüme o resimden, Köpükler vurdu sandım ![]() Duymuş gibi tıkandım, Ciğerimde bir yosun ![]() Artık beni kim tutsun ![]() Denizler oldu tasam, Yakar onu bulmazsam Beni bu hasret dedim Varırım elbet dedim ![]() Bir ömür geze geze Takvimdeki denize ![]() Ne var bana ne oldu Odama nasıl doldu Birden bire bu meltem Ve dalgalandı perdem Havalandı kağıtlar ![]() Odamda kıyamet var ![]() Ah yolculuk yolculuk Ne kadar baygın soluk O gün bizde betbeniz Ve ne titrek kalbimiz ![]() Ve eşyamız ne küskün ![]() Yola çıktığımız gün Bir sıraya dizilmiş Gözyaşlarını silmiş, Bakarlar sinsi sinsi Niçin o anda hepsi Bir kuş gibi hafifler Arkandan geleyim der Niçin o güne kadar Dilsiz duran ne kadar Eşya varsa dirilir Yolumuza serpilir Ufak böcükler gibi Gezer onların kalbi Üstünde döşemenin Gizli bir didişmenin Saati çalar o an Birden bakar ki insan Herşey karmakarışık ![]() Ayırmak olmaz artık Bir kalbi bir taraktan Ve kalb ağlayaraktan Çekilir geri geri Terkeder bu mahşeri ![]() Bu mahşerin içinden O gün ben de geçtim ben, Nem varsa evim, anam, Çocukluğum, hatııram, Ve ne sevdalar serde Bıraktım gerilerde Kaçar gibi yangından ![]() Rüzgarların ardından Baktım da süzgün süzgün Kurşun yükünü gönlün Tüy gibi hafiflettim ![]() Denize hicret ettim ![]() Necip Fazıl Kısakürek |
![]() |
![]() |
|