![]() |
Hakim Beğ | Abdurrahim Karakoç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hakim Beğ | Abdurrahim KarakoçHAKİM BEĞ Gene tehir etme üç ay öteye, Bu dava dedemden kaldı hâkim beğ ![]() Otuz yıl da babam düştü ardına; Siz sağ olun, o da öldü hâkim beğ ![]() Kırk yıl önce; yani babam ölünce, Kadılıklar hâkimliğe dönünce, Mirasçılar tarla, takım bölünce, İrezillik beni buldu hâkim beğ ![]() Yaşım yetmiş iki, usandım gel-git; Bini buldu burda yediğim zılgıt ![]() Eğer diyeceksen: 'bana ne, öl git!' Oğlumun bir oğlu oldu hâkim beğ ![]() Sekiz evlek tarla, bir geverlik su, Yüz yılda höküme bağlanmaz mı bu? Kazanmasam da hu, kazansam da hu! Canım ta burnuma geldi hâkim beğ ![]() Keşife-meşife, damgaya, harc'a Kanımız kurudu harca da, harca ![]() ![]() Sayenizde avukatlar yıllarca, Fakiri yoldu da yoldu hâkim beğ ![]() Mübaşir itekler, kâtip zavırlar; Değişti bizde de göya devirler ![]() Yüz yıl önce adam yiyen gâvurlar, Tapucuyu aya saldı hâkim beğ ![]() Kabahat sizde mi, kanunlarda mı? Şaşırdım billâhi yolu yordamı ![]() ![]() Kızma sözlerime alam kadanı, Sıkıntıdan içim doldu hâkim beğ ![]() Mülkün temeliydi adalet hani? ![]() ![]() ![]() Bizim hak temelde saklı mı yani? Çıkartıp ta versen kim olur mâni? Yoksa hırsızlar mı çaldı hâkim beğ?! Hem davacı pişman, hem de davalı ![]() ![]() Bu yolda tükettik çulu, çuvalı ![]() Sabret makamından çalma kavalı, Sürüler ekine daldı hâkim beğ ![]() Abdurrahim Karakoç |
![]() |
![]() |
|