Tahıl Ürünleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tahıl ÜrünleriBuğday: Filizlenme ve büyüme döneminde yağış, olgunlaşma döneminde kuraklık ister En fazla buğday İç Anadolu bölgesinde yetişir![]() Arpa: Buğdaya göre daha dayanıklı olduğundan soğuk ve yüksek yerlerde üretimi yapılır Hayvan yemi ve içki yapımında kullanılır![]() Mısır: Buğday ve arpaya göre daha fazla su ve sıcaklık ister Asıl yetişme ortamı Karadeniz’in kıyı kesimidir Fakat sılama koşullarının gelişmemesiyle üretiminde ilk sırayı Akdeniz Bölgesi almaktadır![]() Pirinç(Çeltik): Türkiye’de akarsu boylarında suyla doldurulmuş tarlalarda yapılmaktadır Bu uygulama çeltik tarlalarında sivrisineğin üremesine ve sıtma hastalığına yol açtığından yerleşim merkezleri çevresinde üretimi yasaklanmıştır Orta Karadeniz ve Marmara’da yetişir![]() ![]()
|
|
|
|