![]() |
Beni Anın Ki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beni Anın KiGünlerden bir gün, bir delikanlı yolda yürürken, karşısına iki dagin arasinda asma bir köprü çikar ![]() Köprüye gelen genç köprünün sallanması hoşuna gittigi için Türkü söyleye söyleye köprüyü geçer ![]() ![]() Köprüye gelince, köprünün sallanmasindan dolayi ihtiyar: 'Aman Ya RABBİ, sen bilirsin, şu köprüyü sağ selamet geçeyim ![]() esirgeme' diye dua etmeye başlar ![]() ![]() Köprünün ipleri kopar ve adam aşağıda akmakta olan ırmaga düşerek ölür ![]() Hem gencin, hem de ihtiyarın başından geçenlere şahit olan bir ehl-i Hak ALLAH'a niyaz eder ![]() ![]() önden giden genç pek kabadayı bir şekilde geçti ![]() söyleye ![]() ![]() düşürmedin de ikinciyi düşürdün ![]() ![]() Bir nida gelir: 'Önde giden genç, köprüye gelene kadar beni hiç unutmadı ![]() ![]() ![]() gelen ise köprüye gelene kadar beni unuttu, hatırlamadi ![]() köprüde hatırlamadım' ![]() ![]() ![]() Bu menkıbe, gerçek midir, gerçekleş midir bilmiyorum ![]() verdigi bir mesaj var ![]() anayım' buyuruyor ![]() ![]() geldikten sonra anmak işe yaramayabilir ![]() ALLAH'ı anmalıyız, hatırlamalıyız kı, başımız derde düştüğünde de ondan yardım isteyecek yüzümüz olsun! ALINTI |
![]() |
![]() |
|