Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dolu, hayatımızı, seçme, yaşamayı, şansımız

Hayatımızı Dolu Dolu Yaşamayı Seçme Şansımız

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayatımızı Dolu Dolu Yaşamayı Seçme Şansımız

Jerry, çevresind ekilerin çok sevdiği insanlard an biriydi Keyfi her zaman yerindeyd i Her zaman söyleyece k olumlu bir şey bulurdu Hatta bazen etrafında kileri çıldırtır dı bile

Bu adam, bu halde bile nasıl iyimser olabiliyo r? Birisi nasıl olduğunu sorsa; "Bomba gibiyim" diye yanıt verirdi hep
"Bomba gibiyim"
Jerry bir doğal motivasyo ncuydu

Yanında çalışanla rdan biri, o gün, kötü bir günündeys e, Jerry yanına koşar, duruma nasıl olumlu bakılacağ ını anlatırdı

Bu tarzı fena halde düşündürü yordu beni Bir gün Jerry'ye gittim Anlayamıy orum dedim Nasıl olur da, her zaman, her koşulda bu kadar olumlu bir insan olabiliyo rsun Nasıl başarıyor sun bunu?

Her sabah kalktığım da kendi kendime Jerry bugün iki seçimin var:
Havan ya iyi olacak, ya kötü derim

Havamın iyi olmasını seçerim Kötü bir şey olduğunda gene iki seçimim var:
Kurban olmak, ya da ders almak

Ben başıma gelen kötü şeylerden ders almayı seçerim Birisi bana bir şeyden şikayete geldiğind e, gene iki seçimim var Şikayetin i kabul etmek ya da ona hayatın olumlu yanlarını
göstermek Ben hayatın olumlu yanlarını seçerim

Yok yahu, diye protesto ettim Bu kadar kolay yani? Evet Kolay dedi Jerry Hayat seçimlerd en ibarettir Her durumda bir seçim vardır Sen her durumda nasıl davranaca ğını seçersin Sen insanları n senin tavrından nasıl etkilenec eklerini seçersin Sen havanın, tavrının
iyi ya da kötü olmasını seçersin Yani sen, hayatını nasıl yaşayacağ ını seçersin!

Jerry'nin sözleri beni oldukça etkiledi Onu, uzun yıllar görmedim Ama, hayatımda ki talihsiz olaylara dövünmek yerine, seçim yapmayı tercih ettiğimde hep onu hatırladı m

Yıllar sonra, Jerry'nin başına çok tatsız bir şey geldi Soygun için gelen hırsızlar, paniğe kapılıp, Jerry'yi delik deşik etmişler Ameliyatı 18 saat sürmüş, haftalarc a yoğun bakımda kalmış
Taburcu edildiğin de, kurşunlar ın bazıları hala vücudunda ymış

Ben onu, olaydan altı ay sonra gördüm Nasılsın? diye sorduğumd a, Bomba gibiyim dedi
Bomba gibi Olay sırasında neler hissettin Jerry dedim Yerde yatarken, iki seçimim var diye düşündüm Ya yaşamayı seçecekti m, ya ölümü Ben yaşamayı seçtim

Korkmadın mı, şuurunu kaybetmed in mi ?
Ambülansl a gelen sağlık görevlile ri harika insanlard ı Bana hep İyileşece ksin merak etme dediler
Ama acil servisin koridorla rında sedyemi hızla sürerlerk en, doktorlar ın ve hemşirele rin yüzündeki
ifadeyi görünce ilk defa korktum Bu gözler bana; Bana adam ölmüş diyordu Bir şeyler yapmazsam, biraz sonra ölü bir adam olacaktım gerçekten

Ne yaptın? diye merakla sordum
Kocaman bir hemşire yanıma yaklaştı ve bağırarak herhangi bir şeye alerjim olup olmadığın ı sordu
Evet diye yanıt verdim Var Doktorlar ve hemşirele r merakla sustular Derin bir nefes alarak kendimi toparladı m ve bağırdım: Benim kurşunlar a alerjim var !

Doktorlar ve hemşirele r gülmeye başladıla r Tekrar bağırdım Ben yaşamayı seçtim Beni bir canlı gibi ameliyat edin Otopsi yapar gibi değil

Jerry, sadece doktorlar ın büyük ustalıkla rı sayesinde değil, kendi olumlu tavrının büyük
katkısı ile yaşadı Yaşaması bana yeni ders oldu

Hergün, hayatımız ı dolu dolu yaşamayı seçme şansımız ve hakkımız olduğunu ondan öğrendim
Ve her şeyin kendi seçimimiz e bağlı olduğunu

Bu yazıyı okudunuz Şimdi iki seçiminiz var:

1 Unutup gitmek
2 Saklamak ve de bu yazıyı Dostların ızla paylaşmak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com