Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kendin, olma, özgürlüğü

Kendin Olma Özgürlüğü

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kendin Olma Özgürlüğü

Çocuk anne babalar tarafından çirkin şekillerde koşullandırılıyor Anne baba koşullandırması dünyadaki en büyük köleliktir Bu tamamıyla ortadan kaldırılmalıdır Sadece o zaman insan ilk defa gerçekten özgür hakikaten özgür sonuna kadar özgür olacaktır çünkü çocuk insanın babasıdır

Şayet çocuk yanlış bir şekilde büyütülürse o zaman tüm insanlık yanlış yöne gider Çocuk tohumdur Şayet tohumun kendisi zehirlenmişse bozulmuşsa o zaman özgür bir insan bireyi için hiçbir umut yoktur o zaman bu rüya asla gerçek olamaz Kişilik senin içinde senin doğanın içinde anne baba toplumdin adamı politikacı ve eğiticiler tarafından üretilmiştir Onların tüm amacı her çocuğu kurumsallaşmış olan topluma uyum sağlayacak şekilde sakatlamaktadır her çocuğu mahvetmektedir

Bir korku vardır: Şayet çocuk en başından itibaren koşullanmadan bırakılırsa o öylesine zeki öylesine tetikte ve farkında olacaktır ki onun tüm yaşam tarzı bir başkaldırı olacaktır Ve hiç kimse asileri istemez; herkes boyun eğen insanlar ister Anne babalar boyun eğen çocukları sever ve unutma ki boyun eğen çocuk en aptal olandır Başkaldıran çocuk ise zeki olandır ama ona saygı duyulmaz ya da o sevilmez Öğretmenler onu sevmez toplum ona saygı göstermez; o kötülenir

Ben ise senin çocuklara saygı duymanı isterim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com