Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kimdir, nevin, selen

Nevin Selen Kimdir ?

Eski 10-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nevin Selen Kimdir ?

Nevin Selen (d 1925, Antalya - ö Haziran 2005, İstanbul), ProfDr, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Bölüm Başkanı

Ankara Kız Lisesini 1944’de “pekiyi” derece ile bitirdi ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne 3 dönemden başlayıp 1946-1947 öğretim yılında “iyi” derece ile bitirdi 1947 yılında aynı bölüme “fahri asistan”, 1951 yılında da “asli asistan” oldu

1953-54 öğretim yılında Bonn Üniversitesi Fonetik Enstitüsünde Prof Dr Menzerath yanında 9 ay kalarak doktora çalışmalarında bulundu; 1956 yılında “Alman ve Türk dillerindeki sesler ve bu seslerin kelime anlamı ve yapısındaki rolü üzerine mukayeseli bir araştırma” başlıklı doktora tezini tamamlamış; 1958 haziran ayında başarı ile verdiği doktora sınavını ile doktor olmuştur

Nevin Selen, doçentlik tezini hazırlamak amacıyla 1959 yazında bir aylık süreyle Tübingen Üniversitesi’nde Fonetik kurslarına katıldı; 1962 yılında da 10 ay süreyle Köln Üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim Enstitüsünde (Institut für Vergleichende Sprachwissenschaft); 1963 yılında 3 ay süreyle Hamburg Üniversitesi Fonetik Enstitüsü’nde inceleme ve araştırma çalışmalarında bulundu “Die Phoneme und Phonemkombinationen in An- und Auslaut der deutschen Einsilbler” başlıklı doçentlik tezi 23101967’de jüri tarafından kabul edildi; 20 Kasım 1967’de doçentlik sözlü sınavını; 24 Kasım 1967 günü de “Über die Bedeutung und Auswertung der Satzmelodie” konulu doçentlik dersini başarıyla verdikten sonra kendisine doçentlik unvanı verildi 23011968’de ise Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı kürsüsüne doçent (o dönemde “eylemli doçet”) olarak atandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com