![]() |
Kevin Carter |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kevin CarterKevin Carter (13 Eylül 1960 - 27 Temmuz 1994) Johannesburg, Güney Afrika doğumlu Pulitzer ödüllü fotoğrafçı ve Bang-Bang Kulübü üyesi ![]() Fotoğrafçılık kariyerinin büyük bölümünü, son yıllarını yaşayan, Güney Afrika`daki ırkçı Apartheid rejiminde geçirmiştir ![]() ![]() 27 Temmuz 1994'te Johannesburg'un bir banliyösünde park ettiği kamyonetinin içine egzoz basarak intihar etti ![]() ![]() Pulitzer ödüllü fotoğraf [değiştir] 1994'te fotoğraf dalında Pulitzer ödülü kazanan Kevin Carter`ın çektiği fotoğraf, zayıflıktan ölmek üzere olan siyah küçük kız çocuğu ile yakınında tüneyen akbabayı yansıtmaktadır ![]() ![]() Bu ânı fotoğrafladıktan sonra akbaba kaçmış, ancak Carter küçük kıza kampa ulaşması için yardım etmemiş, oradan uzaklaşmıştır ![]() ![]() ![]() Bu fotoğraf, yardım örgütlerine büyük miktarda maddi kaynak sağladı ![]() ![]() Eleştiriler ve destekler [değiştir] ? Benzer anları yaşamış bir foto-muhabir olarak bu ânı görüntüleyen meslektaşım Kevin Carter?ın yaşadıklarını anlayabiliyorum ![]() ![]() ![]() ? Yaşamında bir sürü sorunu vardı, ancak bu olayların zamanlamasını göz önüne alınca o çocuğun fotoğrafı ile Carter'ın intiharı arasında bir ilişki olduğunu düşünmekten kendimi alamıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|