Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balaban, hasan, nazım

Hasan Nazım Balaban...

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hasan Nazım Balaban...

Hasan Nazım Balaban, Türk ressam Ünlü ressam İbrahim Balaban'ın oğludur

1955 yılında Bursa- Seçköy'de dünyaya geldi İlkokula Seçköy' de başladıkdan sonra, Bursa Setbaşı ilkokulu'nda tamamladı, İpekçilik'deki Çelebi Mehmet orta okulu'nu Bursa'da bitirdi Köyden Bursa İpekçilik semtine geldiklerinde; oldukça çekingen bir çocuktu ki bunda babası Ressam İbrahim Balaban'ın otoriter/yetkeci/sert kişiliğinin payı çok büyüktür Buna karşın annesi Emine Hanım sevecen bir kadındı Kardeşi Hüseyin Hikmet'dir ki; anlaşılacağı gibi babası onlara Ozan Nazım Hikmet'in adını paylaştırmışdır

Lise ve üniversite eğitimini İstanbul'da tamamladı Çeşitli özel şirketlerde çalıştıktan sonra, iki arkadaşıyla birlikte makine ve otomasyon üzerine çalışan bir şirket kurdu ve 6 yıl bu işi yürüttü Resme daha fazla zaman ayırabilmek için ortaklıktan ayrıldı

1984 yılında şair Hasan Hüseyin anısına İstanbul'da düzenlenen karma sergiye iki tablo ile katıldı

Kendine özgü, değişik bir anlatım biçimi seçen Hasan Nazım Balaban, somut içeriğe bağlı kalarak ürettiği resimlerinde, babasının çağdaş toplumsal çizgisini sürdürmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com