Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ayaydın, aydın

Aydın Ayaydın

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aydın Ayaydın

Aydın Ayaydın ( 1951) bankacı, akademisyen

ANAP İstanbul Eski Milletvekili

Aydın Ağan Ayaydın

1951 yılında Mardin’in Derik ilçesinde doğdu İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat konusunda yüksek lisans ve doktora yaptı Marmara Üniversitesi öğretim üyesi oldu 1993 yılında ekonometri profesörü oldu Bankalar Birliği Başkanlığı, Emlakbank Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıfbank Genel Müdürlüğü, Şekerbank Genel Müdürlüğü, İş Bankası, Sınai Kalkınma Bankası ve Sınai Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı İKV , İAV Yönetim Kurulu Üyeliği, Hür Sigorta ve Güneş Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı, Şeker Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, BJK Asbaşkanlığı ve Basın Sözcüsü ve Rekabet Kurumu Başkanı oldu
Eylül 1992'de YÖK üyeliğine atandı ANAP’tan XXI dönem İstanbul milletvekilliği yaptı Takvim, Sabah ve Vatan gazetesinde köşe yazarlığı yaptı Sarı basın kartı sahibi 1995 yılında DYP'den milletvekili adayı oldu Evli ve üç çocuk babasıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com