Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amy, lee

Amy Lee

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Amy Lee

Adı :Amy Lynn Lee

Doğum Tarihi: 13 Aralık 1981

Doğum Yeri: Riverside California - Parkview Hastanesi

Burcu: Yay

Kardeşleri: Erkek kardeşi Robby Carrie Lori

Saç Rengi : Kahverengi

Göz Rengi: Parlak Yeşil

Yaptığı şarkılar: "Hello" "Give Unto Me" "Going Under" "Bring Me To Life" "Taking Over Me" "Solitude"

Amy gri ve mavi lens kullanıyorDoğal saçının rengi açık kahve ve doğal gözleri parlak yeşil boyu da 157

West Mount Beach Florida da büyümüş

En sevdiği film "Nigthmare Before Christmas"En sevdiği zombi filmi "Dead Alive"En beğendiği aktör Giovanni RabisiEn sevdiği 80'ler şarkısı Wham'ın "Everything She Wants"Bu şarkıyı 5 kez karaoke söylemişLisedeyken koro ve dramada aktiftiHatta kendine "Choir Nerd" diyorYani koro ineği gibi birşeyLisedeyken kilolu ve kabarık saçlı olduğunu iddia ediyor13 yaşlarında şişmanmış

Amy'nin sesiyle ilgili bilgileri:

Ses tipi: Lyric Mezzo-Soprano

En yüksek ses tonu: G5 (Live versions of "Bring me to Life")

En düşük ses tonu: E3 ("Hello" "Going Under")

Ses sıralaması: 22 oktav

En Çok Sevdiği 10 Albüm

1Superunknown-SoundGarden

2Dummy-Portishead

3Under The Pink- Tori Amos

4Ten- Pearl Jam

5Cheap Thrills-Janis Joplin

6Dangerous- Michael Jackson

7Post- Bjork

8The Nightmare Before Christmas Soundtrack

9In Utero-Nirvana

10Untouchables- Korn

En Çok Sevdiği 5 Bayan Şarkıcı

1 Janis Joplin

2 Beth Gibbons of Portishead

3 Bjork

4 Carole King

5 Tori Amos

Fallen albümünde en çok sevdiği şarkı: Going Under

Amy adını 70'li yıllardaki "Amie" adlı şarkıcıdan almış

Amy'nin hobileri: resim yapmak ve günlük yazmak

** Güçlü bir rock sounduna sahip olan Evanescence’in tohumları 90’lı yıllarda atıldıAmerika ve tüm Avrupa’da önemli başarılar elde eden grubun en büyük özelligi henüz 20 yasındaki dupduru bir sese sahip olan kadın vokalisti Amy LynnLee ve grubun elemanlarından gitarist Ben Moody’nin besteleri yaparken ilham aldıgı isimler arasında Björk Tori Amos Danny Elfman bulunuyorEvanescence grubunun diger elemanları ise John LeCompt (gitar) ve Rocky Gray (davul)

-Su ana kadar az duyulmus bir grup ismine sahipsinizNedir bunun hikayesi?

Amy Lee: Bu ismi bulmak için uzun bir arastırma yaptıkAlısılmısın dısında bir sözcük olmasını tercih ettikGerçi bu sözcügün önceden duyulmadıgını düsünmüyorumZaten bu isim bizim müzigimizi tarif ediyor

Ben Moody: Ben bu ismi ilk duyduğum zaman Amy’den daha fazla savunmustumEvanescence üzerinde uzun uzun düsünmüstükAsıl olarak bu kelimeyi duydugunuz zaman akılda beliren bir resmi vardırBen onu sevdimInsanı derinden etkiliyorEn sonunda iste bu dedim

-Bring To My Life Sarkınız Daredevil filminin müzigi oldu

Amy Lee: Daredevil filminde bu sarkıyı duymak benim için muhtesem bir deneyimdiIlginç olan su ki ne sarkı film için ne de film sarkıyla ilgili olarak yaratılmıstıBu sarkının kullanıldıgı sahneyi gördügüm zaman garip hissettimFilmde My Immortel adlı bir baska sarkımız da kullanıldıSarkımız filmin en etkili sahnelerinde yer aldıBu da bizim kariyerimiz açısından iyi bir geliSme oldu

-Bir rock grubunun kadın vokali olmak kolay is degildir herhalde?

Amy Lee: Gerçekten rock söyleyen bir kadın vokal olmaktan çok gurur duyuyorumÇünkü bu alanda fazla kadın vokal yokBu durum yüzünden hayal kırıklığına ugradıgım da oluyorGarbage ve Tori Amos gibi grup ve sarkıcıların daha çok olmasını arzu ederdimAslında rock müziginde bir kadın olmak bu kadar büyütülecek bir durum degilBelki benim sayemde digerlerinin de önü açılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com