Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
epik, hakkında, kimdir, maria, rita

Maria Rita Epik (Maria Rita Epik Kimdir? - Maria Rita Epik Hakkında)

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Maria Rita Epik (Maria Rita Epik Kimdir? - Maria Rita Epik Hakkında)

Maria Rita Epik, İtalyan kökenli İzmirli levanten bir aileye mensup Türk şarkıcı

Maria Rita Epik, 1979 senesinde kendi bestesi olan "Seviyorum" isimli şarkı ile Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finali'ne katılmıştır Ulusal finalde 21 Peron ile birlikte seslendirdiği "Seviyorum", on üç şarkıyı geride bırakarak birinci seçilmiştir
Ancak 1978 yılında düzenlenen yarışmayı İsrail'in kazanmış olması, 1979 Eurovision Şarkı Yarışması'nın Kudüs'te yapılıyor olması, diğer taraftan Türkiye'nin bu yıllarda ekonomik kriz içinde bulunması ve Türkiye'nin Kudüs'teki yarışmaya katılması durumunda Arap ülkeleri ile arasında bir de petrol krizi yaşamak istememesi nedenleriyle TRT yarışmadan çekilmiş ve Maria Rita Epik & 21 Peron Uluslararası Finale katılamamışlardır

Maria Rita Epik, İzmir'deki Özel Maria Rita Epik Müzik Okulu'nda müzik çalışmalarını sürdürmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com