Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bakımı, timsah

Timsah Bakımı

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Timsah Bakımı

Hemen hepimiz egzotik bir canlı bakmak isteriz fakat bütçemizi uzun vadede tartmalıyız
mesela ben bir Aslan bakmayı çok isterdim ancak Gelecekte hem tehlikeli olabileceginden hemde ona bakabilmek icin geniş bir araziye ihtiyaç duyma gereksiniminden vaz geçmişimdir

Bebek icin bile buyuk bir akvaryum gerekir

Akvaryumunbir bolumune cam bolme ve icine su Diger bolume ise toprak ya da tasbenzeri birsey konmalıdır Suyun icine isitici, ve saglam bir filtre Karaninustune ise isitici lamba ve uvb lambasi Su sicakligi 26 derece karasicakligi ise 32 derece civari olacak

Timsah ilk 2 sene pek bir problem yaratmayacaktır Bakım için 2 mt lik bir akvaryum su ısıtıcısı ve bir kac kaya yetecektir
Başlangıçta hamsi, istavrit, hatta canlı ucuz balık alarak bakabilirsiniz
suyun sıcaklıgı 26 C olursa ve küçük su arıtma cihazınızın olması yeterli olacaktır yavruyken kendine alıştırmak iyidir ancak timsahların doğasını tetikleyecek birşeyler olacaktır İç güdüleri öne çıkacaktır buda timsah ınızın günün birinde mutlaka sizide ıssırabilecegi anlamına gelir
Eger ileride timsahınızın sağlıklı gelişmeye devam etmesini istiyorsanız daha geniş bir yer için düşünmeye başlayın
Benim bahçeli bir evim yok bu yüzden odalardan birisini feda ettim ve evimde 8 mt kare lik bir odada bakıyorum timsah 5 sene içinde bir kaç metreyi bulacaktır ve yiyeceği Et 3-5 kilogram arasında olacaktır elinizden çıkarmanız imkansızlaşacaktır egzotik hayvan alırken mali külfetinide düşünün
(bugun bir sitede gördüm sembolik olarak 10 ytl yazmışlar timsah 6 metre ve gunde 20 kg et tüketiyor)
Lütfen önce heveslenip sonra başınızdan atmak için o canlıların psikolojileri ile oynamayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com