Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dokunmatik, fareler, nesil, olacak, yeni

Yeni Nesil Fareler Dokunmatik Olacak

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeni Nesil Fareler Dokunmatik Olacak

Windows 8 yeni nesil farenin de önünü açacak

Windows 8 gelecek ay piyasaya sürülecek Microsoft, yeni işletim sistemiyle dokunmatik ekran ve yüzey teknolojisini içeren her cihazı bir adım daha öne çıkarmaya hazırlanıyor Hatta, Synaptics şirketinin Windows 8 için özel bir ‘touchpad’ üreteceği biliniyor Bu alanda yaşanacak devrim niteliğindeki değişiklik ise farenin yerinin dokunmatik farelerin alacak olması

Windows 8, PC ve dizüstü bilgisayarlarda hiç olmadığı kadar etkin olması hedeflenen bir işletim sistemi Microsoft, içeriklerinden oyun altyapısına kadar birçok yenilik getirdiği ve bu kapsamda çok sayıda şirketle çalıştığı işletim sistemi için yeni bir teknolojiyi de ön plana çıkarmak istiyor: Dokunmatik Fare
CNET sitesinden Dan Ackerman’ın analizine göre, Apple ve HP gibi markalar çoktan bu proje üzerinde çalışmaya başladı bile Bilgisasar dünyasındaki en büyük devrimlerden biri olan farenin en yeni nesil versiyonu için yapılan ilk girişimlerden biri, Apple’ın piyasaya sürmekte başarısız olduğu Magic Trackpad’di Ackerman’ın haberine göre, HP’nin kısa bir süre önce sunduğu HP Spectre One hepsi bir arada bilgisayarı, yeni fare teknolojisinin örneklerinden biri
58 cm ekran genişliğinde, 1080 piksel çözünürlüğe sahip monitörü bulunan bilgisayar, kablosuz klavyenin yanı sıra, dokunmatik bir fareye sahip Bir diğer örnek ise yakın zaman önce dizüstü ve hepsi bir arada bilgisayar piyasına adım atan Vizio’dan geldi Vizio’nun sunduğu dokunmatik yeni fare de, HP’nin yaptığı gibi Windows 8 uyumlu olarak geliştirildi
Kısaca, Windows 8’in gelmesiyle, bilgisayar dünyasının son sürat dokunmatik fare teknolojisine uyum sağlamaya başlayacağı söylenebilir Ackerman, hepsi bir arada sistemleriyle sunulan dokunmatik farenin, bireysel olarak piyasaya sürülmesi için biraz daha vakit olduğuna inanıyor
FARE YILLARDIR AYNI
On yıllardır masa üstü bilgisayarlarda kullandığımız ve hayatımızın değişmez bir parçası olan fare, iki-üç tuş, bir optik sensör veya iz topuna sahip yapısından çok az uzaklaştı En son ve en faydalı yenilik, USB bağlantısı veyaBluetooth ile kullanılan fareler
Fareler, dizüstü bilgisayarlardaki dokunmatik yüzeylerle başlayan teknolojik gelişimde, akıllı telefon ve mobil cihazların da dokunmatik özellik kazanmasıyla, sadece masa üstü bilgisayarda geçerli olan bir aksesuar olmaya başladı iPad ile başlayan tablet bilgisayarlar ise farelerden bağımsız doğan bir diğer teknoloji olarak belirdi
Dokunmatik farelerin hayatımıza girmesiyle, dizüstü bilgisayarları ofis veya ev arasında taşırken çok daha pratik bir kullanım mümkün olacak Özellikle masa üstü ve dizüstü bilgisayarların aynı işletim sistemine uyumlu dokunmatik fareler kullanacağı bir gelecek düşünürsek, USB veya kablo takıp çıkarma, yanımızda fare taşıma derdi ortadan kalkacak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com