Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
almanyaya, dünya, hava, ikinci, saldırıları, savaşı

İkinci Dünya Savaşı Ve Almanya'ya Hava Saldırıları

Eski 07-11-2009   #1
Şengül Şirin

II Dünya Savaşı'nın özelliklerinden biri iki tarafın da düşmanı havadan bombalayarak yenme çabasıydı Hava kuvvetlerinin büyük bölümünü SSCB'ye gönderen Almanlar'ın İngiltere'ye yönelik hava saldırıları 1941 Mayışma doğru azalmıştı İngilizler'in Almanya' yi ciddi biçimde bombalamaları da bu döneme rastlar Köln, Essen, Bremen, Hamburg ve başka Alman kentlerine yoğun hava saldırıları düzenlendi

Başlangıçta bombalar tam hedefi bulamıyordu Ama daha sonra, özel olarak eğitilmiş havacıların kullandığı keşif uçakları geliştirildi Bunlar radar yardımıyla hedefi buluyor ve tam üzerindeyken bulutların arasından bile görülebilen parlak işaret fişekleri atarak yerini belirliyordu Bombardıman uçakları da fişeklerle belirlenen bu yerlere bombalarını bırakıyordu

Belli başlı hedefler çelik üretim alanları, savaş gereçleri yapılan fabrikalar, limanlar, petrol rafinerileri ve demiryollarında yükleme yapılan merkezlerdi Hava saldırısını yürüten güçler ağır kayıplar verdi; uçaksavar toplarıyla birlikte gece savaşan uçakların da saldırısına uğradılar İngiliz hava kuvvetleri hava akınlarını genellikle gece düzenliyordu 1942 sonuna doğru, İngiltere'deki havaalanlarından havalanan ABD bombardıman uçakları da bu akınlara katıldı 1944'e kadar sürekli gelişme gösteren ABD hava kuvvetlerinin gücü İngilizler'inkini aştı Büyük gruplar oluşturarak uçan ağır bombardıman uçakları, avcı uçakları eşliğinde uzun menzilli gündüz saldırılarında da bulundu

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com