![]() |
Süt Neden Kaymak Tutar? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Süt Neden Kaymak Tutar?Çok faydalı ve vaz geçilmez bir nimet olan süt hücre dokularının oluşmasında, yıpranan kısımların yenilenmesinde önemli rol alırken, uzun ve sağlıklı bir hayat için ideal bir besindir ![]() İnek sütünün yüzde 87'si sudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sütün içindekiler değişik fiziksel durumlarda bulunurlar ![]() ![]() ![]() ![]() Sütte üç tür protein bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynamış sütün yüzeyinde oluşan tabaka, sütün yüzeyindeki suyun hızla buharlaşması sonucu, proteinlerin, kalsiyumun ve yüzeye gelen yağ taneciklerinin burada birleşmeleri ve gittikçe yoğunlaşmaları ile oluşur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|