Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gazinin, osman, rüyasi

Osman Gazinin Rüyasi

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osman Gazinin Rüyasi

osman gazi edebalinin evinde misafirdir,gece yatmak için osman gaziye bir oda verirler odada derli toplu bir yatak
vardir ve birde yatagin ucunda bir kuran-i kerim asilidirosman gazi yatagi bozmaz çünkü eger o yatakda yatarsa
kuran-i kerime küfredecegini saygida kusur etmez ve yatagin yaninda yatar o sicak yatagin yerine ve gece garip bir
rüya görürsabah edebali osman gazi bu halini sorar ve :
-ne oldu sana hizmetde ne kusur verdikde yatagi bile bozmadin yerde yattin?
-yatagin ucunda kuran-i kerim vardi ona saygisizlik etmezdimgece garip bir rüya gördüm,yorumlaya bilir misiniz?
Edebali'nin gögsünden bir hilâl çikar, bu hilâl büyüyerek dolunay halini alir ve Osman Gazinin gögsüne girer Daha
sonra aralarindan bir agaç çikar, gittikçe büyür, yesilligi ve güzelligiyle ziyadelesir Bu agacin gölgesi üç kita
ufuklarini denizleri ve karalariyla kusatir Kafkas, Atlas, Toros ve Emos daglari, bu yapraklar denizinin dört rüknü(diregi)
gibi görünür Agacin kökünden Dicle, Firat, Nil ve Tuna çikar Ovalar ekinlerle dolu, daglar ormanlarla dalga dalga kaplidir
Daglardan çikan sular, gül ve servi bahçelerinin içinden siril siril akar Ovalarda; kubbeler, ehramlar, dikili taslar,
sütunlar, latif kulelerle müzeyyen sehirler görünür Agacin dallari altindaki bu muhtesem manzara büyümeye devam ederken
aniden siddetli bir rüzgâr çikar Agacin yapraklari bütün sehirlerin üzerine -özellikle degerli bir yüzük hükmündeki Istanbul'a- dogru yayilir

rüyayi duyan edebali sasirmakdan kendini tutamaz
-seni kutluyorum sen öyle birisinki senin kurdugun devlet bir agaç gibi dayanikli olacakagaçdan çikan her meyve ile gurur duyacaksinsenin gördügün hilal ise benim kizimin belindeki (Malhun Hatun) hilaldir buyüzden sen benim kzim ile evleceksin

ve evlenirler ve osman gazi devletin yönetimi ele alirve köklü bir agaç topraga dikilmis olur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com