Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fetih, ruhu

Fetih Ruhu

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Fetih Ruhu

Her milletin kendisine ışık tutan şevk ve heyecan kaynağı değerleri vaedırFertler,bu değerlerin etrafında kenetlendikleri zaman gerçek manada millet olma şuuruna ererlerToplumu birbirine kaynaştıran bu değerlerden biride milli birlik duygusudur

Şanlı tarihimiz imanımızdan kaynaklanan millibirlik ruhuyla kazanılmışeşsiz zaferlerle doludurBu zaferler geçmişimizi süsleyen ve geleceğimizi aydınlatan çok önemli dönüm noktalarıdırTarih sahnesinde müstesna bir yere ve değere sahip olan istanbulun fethide bu dönm noktalarından birisidir

Temelleri Malazgirtte atılmış olan bu zaferle milletimizin sesini dünyaya daha gr bir şekilde duyurmuşturİnsanlık tarihi istanbulun fethiyle bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına sebep olan en önemli olaylardan birine şahit olmuştur"Peygamber efendimizin istanbul mutlaka fethedilecektironu fetheden komutan ne güzel komutan onu fetheden asker ne güzel askerdir"şeklindeki müjdesi ise bu fethe apayrı bir anlam ve önem kazandırmıştır

İstanbulu fethederek bu övgyü hak eden büyük hükümdar fatih sultan mehmet çıkardığı bir fermanla bizans halkının hasret kaldığı can,mal,ırz ve namus güvenliğini teminat altına alarak ,idaresi altındakilere ,gnümüze örnek olacak şekilde, sevgi,saygı,ve hoşgörüye dayanan,inanç ve ibadet hürriyeti tanımıştırHiçbir ayrım yapmadan herkeze yardım elini uzatmış,yoksulları gözeterek sosyal adaleti yerleştirmişve örnek yönetimiyle zulme son vermiştirbu erdemli davranışıyla o büyük hükümdar istanbulun fethini gönüllerin fethiyle taçlandırmıştırİstanbulu geri almak için harekete geçen kuvvetlere ,öncelikle klise önderlerive şehrin yerli halkının karşı koymuş olması bu fethin müslümanlara sadece bizans topraklarını değil bizans insanınında gönüllerini açtığı net bir şekilde göstermiştir

Özünü islamın yüce değerlerinden alan fetih ruhu bugün artık daha çok bilgi ve inançla çalışıp üreterek ,ülkemize ve insanlığa yararlı olmak şeklinde algılanmaktadır Her ferdin sorumluluk bilinciyle vazifesini en güzel biçimde yapması bu anlayışın gereğidirgerçek ve kalıcı fethin gönülleri fethetmek olduğu bilinciyle hareket ederek gelecek nesillerimizi islami ve milli değerlerimizle donatıp bu ruh ve anlayışa sahip olmalarını sağlamalıyız

bu vesileyle ,vatan ve mukaddes uğruna canlarını feda aden fetih erleri şehit ve gazilerimizle ,ülkemiz için her türlü fedakarlığa katlanan ecdadımıza Allahtan rahmet diliyorum cümlelerimi nasr suresinin mealiyle bitiriyorum

"Allahın yardımı ve fetih gelip insanların bölük bölük Allahın dinine girdiğini gördüğünde Rabbine hamd ederek tesbihte bulun ve ondan bağışlanma dile çünkü otövbeleri çok kabul edendir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com