![]() |
Sancak - Bayrak, İstiklâl Marşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sancak - Bayrak, İstiklâl MarşıDalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl ![]() ![]() ![]() I ![]() ![]() (Bütün şehitlerimizin ruhları şâd olsun ![]() O, ecdadın ve ‘Âl-i Osman’ın pâk ve mübârek kanlariyle nescedüp bize teslim eyledikleri bir emânettir ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer O çarpmazsa bizim de nabzımız atmaz, göğsümüz vurmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Görmüyor musunuz? Ne kadar canlı, asabî, serbâz ve serefrâz! ![]() ![]() ![]() ![]() Sancağımız hayat-i ebedîye ile bahtiyardır ![]() ![]() Karşısında cephe alarak resm-i ta’zim ifâ edişimiz sebepsiz değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ya o al rengi biliyor musunuz? Memleketin bütün mukadderatı ve aziz istikbali için o kadar cömertçe akıtılan kanlara işaret ediyor ![]() ![]() Bu ocağı kurarken, bizzat kendilerini kurban ettiler ![]() ![]() ![]() Onda çırpınan şey, eslâfımızın ervah-ı gayretidir ![]() ![]() Dünyanın bütün çiçekleri ‘Albayrak’ın yanında renksiz ve kokusuzdur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Bosna ve Kırım’ın bahçeleri, İran’ın gülistanları bu kadar güzel âteşin bir gül daha asla vermeyecek ![]() ![]() Atalarımız, nasıl bayrağımızı damarlarının en girânbâhâ yakutlariyle bezemişlerse, analarımız da en güzel incilerini onun üzerine işlemişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sancağımızın şan ve şerefle taşıdığı büyük hamâil altında henüz kanayan cerihaları da vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asırlardır mefâhiriyle doldurmuş, bütün Şark’a bir fecr-i sâdık getirmiş, Allah’ın dava-yi vahdanîyeti, peygamberin tarik-ı hidâyeti, Hakk’ından ve nefsinden emin olanlara has bir kahramanlıkla, her zaman bir başına müdafaa etmiş insaniyetin nısfı mazlumunu bağrına basmış olan Sancağımıza lâyık olduğu zafer ve istikbâli Allah dirığ etmeyecek! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boralarla şakalaşan, tayfunlarla oynaşan, tarihlere meydan okuyan ve Dünya’larla savaşan Türkler’in Bayrağı! ![]() ![]() ![]() (Medine Müdafası, Nâci Kâşif Kıcıman, Sebil Yayınevi) İSTİKLÂL MARŞI Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak, Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak, O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak! O benimdir, o benim milletimindir ancak ![]() Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilâl Kahraman ırkıma bir gül, ne bu şiddet, bu celâl Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl, Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklâl ![]() Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım ![]() Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım ![]() Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım ![]() Yırtarım dağları enginlere sığmam, taşarım ![]() Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var! Ulusun korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar ![]() Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın! Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın ![]() Doğacaktır sana vaadettiği günler Hakk’ın, Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın ![]() Bastığın yerleri “Toprak” diyerek geçme, tanı! Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı, Sen şehid oğlusun incitme yazıktır atanı, Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı ![]() Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda, Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda! Canı, canânı, bütün varımı alsında Hüdâ Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ ![]() Ruhumun senden ilahi şudur ancak emeli; Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli, Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli ![]() O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım, Her cerihamdan ilahi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır, ruh-u mücerred gibi yerden na'şım, O zaman yükselerek arş'a değer, belki başım, Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl ![]() Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlal Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet, Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal ![]() Mehmet Akif Ersoy |
![]() |
![]() |
|