Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
köse, mihalin, müslüman, olması

Köse Mihal'in Müslüman Olması

Eski 10-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Köse Mihal'in Müslüman Olması

arkadaşları, Osman Gaziye dediler ki:
-Han Gazimiz Elhamdülillah, yaptığımız gazalar da islam galip, kafir mağluptur Çünkü senin gibi, gayretli bir Hanımız vardır Şimden geru bize durmak, caiz değildir Yakın illeri hep, İslama katalım
Osman Gazi bu teklifi çok beğendi ve onlara dedi ki:
-Yiğitlerim! haklısınız Cenab-ı Hak bizlere, Gazilik nasip eyledi Allaha şükredip, O'nun dinini yüceltmek ve yaymak boynumuza borçtur Ve lakin bu yöreleri klavuzu, Köse Mihal'dir
-Öyledir ya Hanımız
-Öyleyse Mihal'i çağıralım İslama ve gazaya davet edelim Müslüman olmazsa, önce ilini alalım:
Mihal'e haber saldılar:
-Tiz gelesin ki, güzel haberlerimiz ve iyi seferimiz vardır!
Mihal haberciden önce yetişti Osman Gazi'ye iyi kılınçlar ve iyi cins atlar hediye getirdi Huzura çıkıp el öptü ve Osman Gaziye dedi ki
-Ey Gaziler başı! Beni acele Müslüman edin ki, Hazret-i Peygamberi rüyamda gördüm Bana İmam teklif ettiler
Bunun üzerine orada bulunanlar her birden şehadet getirdiler:
"Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulüh"
Mihal de, bu çoşku ile Kelime-i Şehadeti tekrarlayarak, halis Müslüman oldu Eski batıl dinin terkederek Osman ve Orhan Gazinin yanında, çok gazalar eyledi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com