Közlenmiş Karnıyarık |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Közlenmiş KarnıyarıkKözlenmiş karnıyarık Gerekli malzeme: 2 patlıcan 1 soğan 3-4 diş sarımsak 1 domates (süsleme için ayrıca 2 dilim domates) 1 sivribiber (süsleme için ayrıca 2 adet sivri biber) 120 gr yağsız kıyma 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay bardağı su Tuz, karabiber Harcın hazırlanışı: 2 çorba kaşığı sıvıyağda ince doğranmış soğan, sarımsak, biber ve domatesleri hafifçe öldürün Kıymayı ilave edip pişinceye kadar kavurun Tuz, karabiber ve maydanoz ekleyin![]() Patlıcanları közleyin Kabuklarını soyup ısıya dayanıklı cam bir kaba alın Patlıcanların ortasını boylamasına bıçak ile yarın![]() Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun 1 çay bardağı su ilave edin Üzerlerine birer dilim domates ve sivribiber yerleştirin![]() Önceden 230 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|