|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gazeteyönetim, hazırlanması, toplantısıhaberlerin |
![]() |
Gazete-Yönetim Toplantısı-Haberlerin Hazırlanması |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Gazete-Yönetim Toplantısı-Haberlerin HazırlanmasıGazete-Yönetim Toplantısı-Haberlerin Hazırlanması Gazetelerde çalışma, her gün belirli bir saatte yapılan yönetim toplantısı ile başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başyazıyı genel yayın yönetmeninin kendisi ya da bu konuda uzmanlaşmış bir kişi yazar ![]() ![]() ![]() Yazı işleri müdürü toplantı sırasında, gazete okurlarını ilgilendiren bazı olaylar, insanlar ya da konulara ilişkin gazete dışından gönderilen yazı ve araştırmaları inceleyen kimse ile de görüşür ![]() ![]() ![]() ![]() Haberlerin Hazırlanması Bir gazetedeki muhabirler genellikle haber odası denen büyük bir odada hep birlikte çalışırlar ![]() ![]() Bir gazetede çalışan muhabirlerin sayısı o gazetenin parasal kaynaklanna ve gazetenin büyüklüğüne bağlıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() haberler, haber odasında bulunanlarca düzeltilerek daktilo edilir ve yayıma hazır duruma getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birçok gazete, muhabirlerinin getirdiği haberlere ek olarak bir ya da daha fazla sayıda uluslararası haber ajansına abonedir ve bu ajansların ilettiği haberlerden de yararlanır ![]() Uluslararası haber ajansları, dünyanın çeşitli yerlerinde görev yapan muhabirlerinden gelen haberleri ve bilgileri toplayarak, abonelerine sürekli haber iletirler ![]() ![]() Gazeteler aynı zamanda ülke haberlerini derleyen ulusal haber ajansları ile bilim ya da ekonomi gibi özel konularda uzmanlaşmış ajanslara da abone olabilir ![]() Ajanslar haberlerini teleks aracılığı ile gazetelere gönderebilir ya da bilgisayar ağından yararlanarak doğrudan doğruya gazetelerdeki bilgisayarlara girebilir ![]() ![]() Bazı haber ajanslarının fotoğraf servisleri de vardır ![]() ![]() ABD gibi bazı ülkelerde dizi yazıları, çizgi romanları, makaleleri, tanınmış yazarların köşe yazılarını ve benzeri ürünleri gazetelere pazarlayan ajanslar da vardır ![]()
![]() |
|