Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkı, lise, sınav, sınıflara

Lise Son Sınıflara Sınav Hakkı

Eski 09-13-2012   #1
Şengül Şirin

Lise Son Sınıflara Sınav Hakkı

Lise son sınıflara sınav hakkı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liseden mezun olamayan son sınıf öğrencilerine tek dersten sınava girebilme hakkı getirdi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yayımlanan genelgede, ortaöğretim kurumlarının 2011-2012 eğitim öğretim yılı durumu başarılarıyla ilgili yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan değerlendirme sonucunda az sayıda da olsa son sınıf öğrencilerinin tek dersten başarısızlıkları nedeniyle mezun olamadıklarının tespit edildiği bildirildi

Genelgeye göre, bu nedenle yönetmelik hükümleri gereğince Eylül ayında gerçekleştirilen sorumluluk sınavları ile ilgili genelge doğrultusunda yapılan sınavlardan sonra, tek dersten başarısızlığı nedeniyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan son sınıf öğrencileri, başarısız dersinin hangi sınıfa ait olduğuna bakılmaksızın valiliklerce belirlenecek tarihlerde sınava alınacak

Cumhuriyet Haber Portalı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com