Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünya, dönmeseydi, ekseni, etrafında, gece, gündüz, olurmuydu

Dünya Kendi Ekseni Etrafında Dönmeseydi Gece Ve Gündüz Olurmuydu, Neden?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yerçekimi farklılığının Geoit yapısından kaynaklı olduğunu biliyorum kutuplardan basık oluşu yermerkezine yakınlıktan kaynaklı yerçekiminide arttırıyor ,ekvatorsa yermerkeziden kutuplara göre uzak olduğu için yerçekimi azalıyor
Kutuplarda dönüş hızı yavaş tır diye bişe yok aynı anda dönüş hızı fakat ekvatora göre daha küçük bir çember düşünün bir tur atışı daha kısa mesafede olacaktırekvator noktasında duran bir kişi bir günde 40076,4 km yol katetmiş gibi olurken 0 kutup noktasında durduğunuzda yerinizden hiç hareket etmemiş durduğunuz yerde bir tur atmış gibi olursunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com