Kırmızı Güller... |
|
|
#1 |
|
bonsoir
|
Kırmızı Güller... Bazen ölüm ayırsa da kırmızı güller hep oradadır…Kan rengi, kıpkırmızı güllere bayılırdı ![]() Zaten onlarla adaştı da… Kocasının sevgili Rose’u idi… Her Sevgililer Günü’nde kapısının önünde bulduğu enfes fiyonklarla süslü kucak dolusu kırmızı güllerle kutlardı Hiç aksamadan![]() Hatta, eşini kaybettiği yıl dahi kapısı çalınmış, gülleri kucağına bırakılmıştı ![]() Tıpkı geçmişte olduğu gibi, küçük bir kartla birlikte ![]() Her yıl güllere iliştirdiği karta aynı cümleleri yazardı: “Seni bu sene, geçen senekinden daha çok seviyorum ”Birden, bunların son gülleri olduğunu düşündü… Önceden ısmarlamış olmalıydı ![]() Öleceğini nasıl bilebilirdi? Zaten her şeyi önceden planlamayı ve yapmayı severdi ![]() Gülleri özenle içeri taşıdı Saplarını kesti, vazoya yerleştirdi![]() Vazoyu da konsolun üzerine, eşinin kendisine, gülümseyen fotoğrafının yanına koydu ![]() Orada kocasının koltuğunda oturup saatlerce gülleri ve fotoğrafı seyretti Sessizce…Bitmek bilmeyen bir yıl geçti Yapayalnız ve hüzün dolu bir yıl…Sonra bir sabah kapı çalındı ![]() Tıpkı eski günlerde olduğu gibi kıpkırmızı gülleri, üzerinde küçük kartıyla birlikte eşikteydi Sevgililer Günü’nü kutluyordu![]() Gülleri içeri aldı Şaşkınlık içinde doğru telefona gitti Çiçekçi dükkanını aradı![]() Onu bu kadar üzmeye kimin ne hakkı vardı? Biliyorum dedi, çiçekçi Eşinizi geçen yıl kaybettiniz Telefon edeceğinizi de biliyordum![]() Bugün size yolladığım gülleri çok önceden ısmarlayıp, parasını da ödemişti ![]() Hep öyle yapardı zaten Hiç şansa bırakmazdı Dosyamda talimat var![]() Bu çiçekleri size her yıl yollayacağım Bir de özel kart vardı Kendi el yazısıyla Bilmeniz gerek diye düşünüyorum Ölümünden sonra çiçeklere iliştirmemi istediği kart![]() Rose hıçkırıklar arasında teşekkür ederek telefonu kapadı Parmakları titreyerek zarfı açtı:“Merhaba sevgilim” diye başlıyordu kart ![]() “Bir yıldır ayrıyız Umarım senin için çok zor olmamıştır![]() Yalnızlığını ve acılarını hissedebiliyorum ![]() Giden sen, kalan ben olsaydım neler çekerdim, kim bilir? Sevgi paylaşıldığında yaşamın tadına doyum olmuyor ![]() Seni kelimelerle anlatılamayacak kadar çok sevdim ![]() Harika bir eştin Dostum, sevgilim, benim![]() Sadece bir yıldır ayrıyız ![]() Kendini bırakma ![]() Ağlarken bile mutlu olmanı istiyorum ![]() Onun için bundan sonraki yıllarda güller hep kapımızda olacak ![]() Onları kucağına aldığında paylaştığımız mutluluğu ve kutsandığımızı düşün ![]() Seni hep sevdim ![]() Her zaman da seveceğim ![]() Ama yaşamalısın ![]() Devam etmelisin ![]() Lütfen mutluluğu yeniden yakalamaya çalış ![]() Kolay değil, biliyorum ama bir yolunu bulacağına eminim ![]() Güller, senin kapıyı açmadığın güne dek gelmeye devam edecek ![]() O gün çiçekçi beş ayrı zamanda gelip kapıyı çalacak, eve dönüp dönmediğini kontrol edecek Beşinciden sonra emin olarak gülleri ona verdiğim yeni adrese getirip seninle yeniden ve ebediyen kavuştuğumuz yere bırakacak…”alıntı ![]() ![]() DostÇa KalıN
|
|
|
|