|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bölgesinin, ege, meşhur, nelerdir, tarifi, yemekleri, yöresel |
![]() |
Ege Bölgesinin Meşhur Yemekleri Nelerdir? Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Bölgesinin Meşhur Yemekleri Nelerdir? Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri TarifiEge Bölgesinin Meşhur Yemekleri Nelerdir? Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Tarifi Ege Bölgesinin Meşhur Yemekleri Nelerdir? Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Tarifi MİYANE ÇORBASI Malzeme: 3 çorba kaşığı sade yağ, 2 su bardağı un, su ![]() Yapılışı: Sade yağı kızdırılarak içine un katılır ![]() ![]() ![]() ![]() TOP TARHANA Bir tencereye et, biraz tuz, mevsimine göre iki üç kuru veya taze biber ve böğrülce, su, tarhana konup 2 -2 ![]() ![]() ![]() ![]() KARMA KATMA Malzeme: 1 kg ![]() ![]() Yapılışı: Patlıcanlar soyularak doğranır, bir tencerede yağla soğan kavrulur, domates ilave edilerek de kavrulur , üzerine doğranmış patlıcanlar konur ![]() ![]() ![]() ![]() ET KÖFTESİ Malzeme: 750 gr ![]() ![]() ![]() Kıyma, soğan, ekmek içi, karabiber, tuz, yumurta katılarak hep beraber yoğurulur, sonra hamur küçük yassı köftecikler haline getirilir ![]() ![]() SURA Kuzunun kaburga kısmı alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KULAK AŞI Hamur açılır, 4 köşe küçük kesilir, içine peynir veya kıyma konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ege Bölgesi Yöresel Yemekleri Reklam Alanı EGE PİLAVI 1 tavuk 4 su bardağı pirinç 1 kaşık yağ 10 ince çubuk makarna 100 gram badem, yeşil fıstık 8 bardak su Yeteri kadar tuz ![]() Tavuk haşlanır ![]() ![]() _______________________ MARMARİS PİLÂVI 1/2 kilo pirinç ve tavuk suyuyla bir pilâv pişirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeler kavrulunca ince ince doğranmış iri bir kemiğin iliğini, kıyılmış tavuk karaciğeriyle yüreğini ve katısını katmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ______________________________ EGE PALAMUT HAŞLAMASI Palamudu yuvarlak dilimlere doğramalı ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda bir avuç maydanozu ince ince doğramalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ______________________________ Kıyma Kavurmalı Patates Köftesi Mazemeler: 1 su bardağı ince bulgur 2 adet orta boy patates 1 çorba kaşığı biber salçası 4 adet taze soğan 8-10 dal maydanoz Yarım tatlı kaşığı tuz 4 çorba kaşığı zeytinyağı Kıyma kavurması için: 250 gr orta yağlı dana kıyması 1 adet küçük kuru soğan 3 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Önce kavurma hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ege Bölgesinin Meşhur Yemekleri Nelerdir? Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Bölgesinin Meşhur Yemekleri Nelerdir? Ege Bölgesinin Yöresel Yemekleri TarifiErol Sezer Türk Yemekleri Kompozisyonu - Ege Bölgesi Fesleğen Yağı ile Lezzetlendirilmiş Tarhana Çorbası Malzemeleri 50 gr Köy tarhanası 10 gr soğan 10 gr yeşil biber 1 diş sarımsak az taze nane 1 cl fesleğen yağı az tuz az pul biber 6 cl tavuk suyu Yapılışı: Tarhana ılık tavuk suyu ile yumuşatılır ve kıvamı açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acılı Karides Salatası Malzemeleri 80 gr iç karides 20 gr salatalık 10 gr renkli biberler 1/8 adet akdeniz yeşillikleri ¼ adet limon 2 cl zeytin yağ az toz biber az tuz 1/20 adet amydanğz 1/20 adet dereotu Karidesler haşlanarak dereotu, maydanoz, tuz, toz biber, limon suyu,zeytinyağ, renkli biberler, salatalık beraber harmanlanır ve üzerine akdeniz yeşillikleri konur ![]() Otlu Dolama Börek Malzemeleri 200 gr un 80 gr su 50 cl ![]() Az tuz 80 gr Tereyağı Radika, Turp Otu, Hardal otu, Arapsaçı 80 gr taze soğan 3 -4 diş sarımsak 1 adet yumurta Kiraz domates Endüvyen yaprağı Kırmızı biberli yağ *Otlar yıkanıp ve süzdürüldükten sonra kaynar tuzlu suda haşlanır ![]() ![]() ![]() *Un, su ve tuz beraber yoğrularak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir ve erimiş tere yağ ile serpilerek yufka açılır ![]() *Yufkanın iç kısmına bol miktarda tere yağ sürülerek hazırlanan içi ile birlikte sarılır ![]() ![]() *Pişen börek resimde ki biçimde servis edilir ![]() Çökertme Kebabı Malzemeleri 100 gr dana bonfilesi 1 adet patates 1 adet domates 1 adet soğan 1 diş sarımsak 40 gr yoğurt 10 gr tere yağ az tuz az karabiber *Soğan ve sarımsak branuaz şekilde doğranarak kavrulur ve kabuğu soyulmuş domates ilave edilir ve biraz su koyarız ve sosun suyunu çekmesini bekleriz ![]() *Patates kabukları soyularak kibrit tabiri ile doğranır ve derin yağda kızartılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|