Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anısı, atatürk, atatürkün, çocuk, ile, ilgili, sevgisi, yada, yazısı

Atatürk Ve Çocuk Sevgisi - Atatürk'ün Çocuk Sevgisi İle İlgili Bir Anısı Yada Yazısı

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Atatürk Ve Çocuk Sevgisi - Atatürk'ün Çocuk Sevgisi İle İlgili Bir Anısı Yada Yazısı

Atatürk bir okula gitmiştiher zaman olduğu gibi bütün çocuklar etrafını sardı hepsi sevinç içinde onu alkışlıyordu Yalnız küçük bir çocuk;bir kenara çekilmiş,ilgisiz gibi duruyordu bu durum Atatürk'ün gözünden kaçmadı Onu yanına çağırdı:
- ''Çocuğum,neden durgunsun? Bir derdin mi var? Hasta mısın?'' dedi
Çocuk:
- ''Bir şeyim yok efendim'' dediArkasını döndü, gözlerinden akan yaşları gizlice sildi
Atatürk:
- ''Niçin ağlıyorsun yavrum? Sen ağlayınca ben çok üzülüyorum'' dedi
Küçük çocuk,o vakit yaşlı gözlerini Atatürk'e çevirdi:
- ''Atam,seni böyle yakından görmek isterdik Geldin,gördük,sevindik Ama artık sıramızı savdıkBir daha seni ne zaman göreceğiz? Ona ağlıyorum''
Atatürk oradaki çocuklara baktı:
- ''Beni ne zaman görmek isterseniz,aynaya bakınSiz Türk çocukları benim birer parçamsınızBende sizin'' dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Çocukların bayramında Atatürk’ün çocuklarla ilgili anılarından birisine yer vermek istedik

Anıya ; Yarının Kahramanları’nda olduğu gibi, 80′lerden kalan , eşimin “bu kitabın kendisi tarih” diyerek espri yaptığı Avni Altıner’in Her Yönüyle Atatürk kitabından ulaştık

“”"

Mustafa Kemal’in ilk Cumhurreisliğine seçildiği sıraydı Bir sabah Çankaya sırtlarında arkadaşlarıyla gezmeye çıkmıştı Gazi yanına sokulan bir çocuğu yakaladı Çelik bakışlarıyla alemi büyüleyen gözlerini onun yüzüne dikip gülümseyerek sordu;

-Adın ne senin bakayım?

- Cemil

- Çankaya’da mı oturuyorsun?

- Yok Ayrancı’da

-Mektebe gidiyor musun?

Çocuk başını öne doğru hızla eğdi

-E… Ne okuyorsun mektepte?

-Her bir şey okuyoruz

-Peki ben kimim Cemil?

Çocuk zeki bakışlarını Ata’nın üzerinde gezdirdi:

-Sen Gazi Paşasın

Ata gülümsedi

- Olmadı Cemil ben senin Gazi Paşa değilim Beni benzettin sen

- Yok benzetmedim iyi biliyorum, sen Gazi Paşasın

-Nereden biliyorsun?

Çocuk kendinden emin bir tavırla

-Çünkü, dedi sana hiç kimse benzemez…

Çelik gözler bulutlandı O eşşiz kafanın içinden kimbilir ne düşünceler geçti o anda:

Büyüdüğü zaman ne olacağını konuştular sonrasında

Sonra O’nu oyuna iade edip yoluna devam ederken yanındakilere döndü:

- Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com