Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dışındaki, grup, hangileridir, kimlerdir, topluluklar

Grup Dışındaki Topluluklar Hangileridir? Grup Dışındaki Topluluklar Kimlerdir?

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

A Kalabalık (Yığın) : Aralarında fiziki yakınlık bulunmalarına rağmen,karşılıklı ilişkiler, birleştirici, bütünleştirici bağlan bulunmayan veya yüzeysel ilişki ve geçici bir süre için birbirine bağlanan insan birimleridir

Rastlantı sonucu oluşurlar Durakta otobüs bekleyenler, yangını seyredenler

- Kalabalıklar (sıradan kalabalık

- İzleyiciler (dinleyici, seyirciler)
- Gösteri Toplu

- Etkin kalabalıklar

B Sosyal Kategori : Ortak niteliklere sahip olan, fakat aralarında hiçbir ilişki
olmayan kişilerin oluşturduğu bir bütündür Örneğin, öğrenciler, taksi şoförleri,
memurlar, yaşlılar

Kategori Şekilleri

1 Kitle : Ortak sosyal niteliklere sahip olan insanların oluşturduğu, (fiziksel yakınlıkları bulunmayan) kategoridir
Aynı gazeteyi okuyanlar, aynı futbol takımını tutanlar

2 Sosyal Sınıf : Aynı hayat tarzına sahip, gelir, eğitim-öğretim, kültür ve meslek gibi çeşitli özellikler bakımından birbirine benzeyen insanların oluşturdukları kategoridir Örneğin, işçi, işveren, köylü

3 Azınlık : Bir topluma egemen olanların yararlandığı haklardan (belirgin farkları nedeniyle) yararlanamayan insanların oluşturduğu bir kategoridir Batıdaki Türkler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com