Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antlaşması, bilgi, hakkında, ziştovi

Ziştovi Antlaşması Ziştovi Antlaşması Hakkında Ziştovi Antlaşması Bilgi Ziştovi

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ziştovi Antlaşması Ziştovi Antlaşması Hakkında Ziştovi Antlaşması Bilgi Ziştovi

Ziştovi Antlaşması Ziştovi Antlaşması Hakkında Ziştovi Antlaşması Bilgi Ziştovi Antlaşması Barışı
Ziştovi Antlaşması Ziştovi Antlaşması Hakkında Ziştovi Antlaşması Bilgi Ziştovi11 Temmuz 1789 tarihinde Osmanli Devleti ile isveç arasinda bir dostluk antlaimasi imzalanmiiti Sultan Üçüncü Selim, Rusya ve Avusturya'nin kendileri için de bir tehlike olacaiini düiünen Prusya Krali ile bir ittifak antlaimasi yapti (31 Ocak 1790) Ancak bu antlaimalar yürürlüie girmedi iç iilerinde meydana gelen kariiikliklar, Avusturya'yi Osmanlilarla Ziitovi Barii Antlaimasi imzalamaya mecbur birakti (4 Aiustos 1791)

Ziitovi Barii Antlaimasiyla Avusturya, savai sirasinda aldiii topraklari Osmanli Devleti'ne geri verdi Orsova ile Unna suyu taraflarindaki küçük bir arazi ise Avusturya'ya birakildi Avusturya, Rusya'ya açik ya da gizli hiçbir yardimda bulunmayacaiini dair bir garanti vermiiti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com